(30-05-2024, 19:16 PM)Daff Kirjutas: (30-05-2024, 18:59 PM)KertP Kirjutas: Võimutsev valitsus on minu hinnangul julgeolekuoht Eestile.
Põhiseaduse järgi kõrgeim võim rahval ja kui valitsejad otsustanud oma inimeste elusid kahjustada enesenaudingu eesmärgil, siis see kahjustab kõvasti julgeolekut. Kui idanaaber peaks sisse astuma, siis järjest rohkem kodanikke ei kavatsegi enam vastu hakata, pakivad asjad ja lahkuvad siit riigist. Olemas ütlus, et enne tuleb luua riik, mida rahvas kaitsta tahaks.
Nädal tagasi lösutasin laevas ja üritasin tukkuda. Minu selja taha maandus 5 liikmeline seltskond mingeid ettevõtjaid. Kõrvu ju kinni ei topi. Midagi kostub ikka läbi.
Põhiteema oli ettevõtete sulgemine valitsuse majanduspoliitikast tulenevalt. Ja mis pani mõtlema sellest kuuldust oli paar korda kõlanud mõte, et sõda oleks vaja. Seda riiki enam muidu ei päästa.
Kui sealt ära läksin viskasin pilgu seltskonnale.
Kolm neist oli isegi ülikonnas, küll ilma lipsuta, aga siiski.
Kas see vahejuhtum ei näita rahva meelsust?
Kas selle vahejuhtumi valguses võib enam rahvale kindel olla kui jamaks läheb?
Riik mida kaitsta on laiali lammutatud ja praegusest riigist ilmselt tahavad paljud lahti saada.
No õhtust, poliitvaatlejad ja - asjatundjad!
Kõige pealt väike galambuur ksf! Daffile ja ka teistele tõsistele rahvuslastele, rääkis millalgi läti venelane, kel ukrainlasest naine - kus elab ukrainlane? Ukrainas! Kus elah oholl? Seal, kus on parem!
Aga ksf! Daffi reisiseikluse kohta - muidugi, sõda oleks vaja, soda ongi hetkel liiga vähe!
Saan aru, pole keelatud idiootidega ühes laevas sõita, pole keelatud nende juttu kuulata, aga edasi on juba küsitav... Ülikonnas ja lipsuta, aga kas ehk jäid silma särgivarukad, äkki olid tavapärasemast pikemad, ehk oli lihtsalt Jämejalas lahtiste uste päev ja "ettevõtjad" sõitsid väikesele puhkusereisile?
Valitsuse majanduspoliitika, milline see siis on, see majanduspoliitika? Mina ettevõtja ei ole, isegi lihtlabast palgatööd ei taha, ei viitsi ega oska teha, aga kohal käin ja raha saan, no natuke... On meil ka mingisugused juhatajad, ettevõtjad ja omanikud, viimane aasta on raha külvatud küll sundkorras, küll omal initsiatiivil, on "investeeritud", just osteti uus kõrvalolev hooneke, "Türi Bel - Estiga" on järgmisest nädalast kõik, meie marsime sisse ja kümmekond keevitajat hakkab seal mõne kuu pärast keevitama ja vb ka "sõda ootama", ikka päris mõistusega pahuksis peab olema selline "ettevõtja", mida per set nad ette võtavad, ma tahaks teada?!
Riigi kaitsmine - olin ise ka natuke reservohvitser kunagi, mitte midagi me ise ei kaitse, räägiti meile ka omal ajal, kui vaenlane tuleb, me juba teame, võtame kahele poole teed ja kus hakkame kivide ja kaigastega mõlemalt poolt uhama, küll neil isu ära läheb ja pööravad enne Padaorgu tagsi!
Või noh, must tsenaarium, tulevad Toompea alla välja, siis on vaja ainult natuke vastu pidada ja siis meie sõbrad ja liitlased tulevad Lätist ja Lüübekist kummipaatidega... Sõda on teile vaja - ravida oleks teid vaja, aga ilmselt teid ei anna ravida, kahjuks!
Mis kuradi sõda, teistes maades on ka automaks, Venemaal on ka regiooniti erinev maks, kas mingisugune väike võidukas või kaotatud sõda teeb elu lilleks, kõik maksud kaotatakse ja tuleb tagasi midagi muistse õnneaja taolist Nõukogude Liit vms, Muinas - Eesti, Rootsi aeg?
Mina aru ei saa, kes siin või muidu loll on, kas mina, et ei saa aru, 5 ettevõtja moodi isaslooma, kellest kolmel pintsakid selgas või mõni ksf! ?
Muidu hea voorum, tark eesti rahvas, kõik hea, ainult valitsus on loll ja paha ja vajalikku sõda ei ole, et oleks veelgi parem! Täitsa perse s...