Tööriistadest

Yamabikole kuuluvad mõlemad kaubamärgid,shindaiwa ja echo.Meil enam shindaiwat minu teada ei saa,echo kauba märgi all müüüakse.Stokker ja mõned väiksemad tegijad müüvad.

Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele  ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Vasta

(18-05-2025, 00:30 AM)Marko Kirjutas:  
(17-05-2025, 14:09 PM)13piisab Kirjutas:  Ma nimetan sedasama masinat enda kõige paremini kulutatud 30..40 euroks.

Oskad ehk mudelit nimetada?
Suhteliselt põnev lõpp muidu valdavalt minooris kulgenud juttudele....

Privas saabus kinnitus, et jutt on Makita DCL180ZB aparaadist. Kui kellelgi selline asi vedeleb, kuna ei ime, siis ma oleksin huvitatud. PS või kõnetraat 5061111
Manuseid pole vaja, ainult aparaati.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Tolmuimeja soetatud uuena, teeb tööd küll.

Kas keegi oskab soovitada pistikusse käivat voolumõõtjat, mis kohapeal netipoes olemas ja mõõdab ka? Valik on silmapiirini, nagu alati, aga milline neist? Temu ja Ali linke ei oota.
Midagi sellist:

https://www.oomipood.ee/category/voimsuse_mootjad

Vasta

(29-11-2025, 00:59 AM)Marko Kirjutas:  Tolmuimeja soetatud uuena, teeb tööd küll.

Kas keegi oskab soovitada pistikusse käivat voolumõõtjat, mis kohapeal netipoes olemas ja mõõdab ka? Valik on silmapiirini, nagu alati, aga milline neist? Temu ja Ali linke ei oota.
Midagi sellist:

https://www.oomipood.ee/category/voimsuse_mootjad

Mul vedeleb uus pakendis kasutult. Tasuta saadud ja tasuta annan ära.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Vasta

Võtan seda pakkumisena ja kirjutan privasse.
Kogemusi sel teemal võib kirja panna sellegipoolest.

Vasta

(29-11-2025, 14:25 PM)Marko Kirjutas:  ...

Mul on mingi hiina toode, samuti kingituseks saadud kelleltki, kes enam ei viitsinud jälgida.

Täpsusega on pahasti. Paneb vähemalt 5% juurde. Mul oli võimalus võrrelda täpse aparaadiga ja mida väiksem on tarvitatav võimsus, seda rohkem mööda paneb. 

Teine mure on tundlikkusega. Kaasasolev paber lubab, et "... alates 10 W". Reaalselt ei tunneta 11 W LEDpirni põlemist korrektselt (ehk mõõdab oluliselt  vähem, kui peaks) ja 9W ei reageeri üldse.

Samas kõrgesurvepesuri tarvitatavad 2 kW luges kenasti äraSmile

Ehk odav pistikussepistetav võimsusmõõtur on tore võrdlemise vahend või indikaator, aga mitte mõõtevahend.

Aga seda Sa teadsid ilmselt juba isegi... Big Grin
Vasta

(29-11-2025, 14:25 PM)Marko Kirjutas:  Võtan seda pakkumisena ja kirjutan privasse.

Ääremärkusena mainin, et mul kodu elekter on üles ehitatud (TUYA Smart Plug WiFi or Zigbee3.0 Socket EU 16A/20A Power Monitor Timing Function Voice Control Work With Alexa Google Home). Eks huvilised tutvuvad võimalustega ise.  Näitab 0,1w alates jms lisamõnud.. Ostsin mingil ajal hinnaga 5.30 eur tk. Kontrollisin ka ampertangidega üle, kui täpsed on ja ei kurda.)
Vasta

Trügin siia teemasse ja haakub vast teemaga ka : Lähipäevil tuleb minna diiselmootoriga Ford Mondeo t  (1,8 tdci ) käivitama , seisnud vast 10 ööpäeva , kui "võimsad" / millise ristlõikega käivitusjuhtmed oleks vajalikud ?
Vasta

Kaabli ristlõikest on palju olulisem krokodill, millega kaablid klemmidega ühendatakse.
Mina võtsin hoopiski vana 3F elektrisae kaabli, koorisin juhtmeotsad paljaks. Otsad tegin vasktorust, haamriga lõin korralikult lapikuks, augu puurisin läbi.

Poldi/mutriga käib aku külge, mitte krokodilliga.

Käivitan nendega Bellarussi.

Enne käivitamist lasen akut veidi laadida aga seda teate ju isegi.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

(08-01-2026, 14:23 PM)edvard Kirjutas:  Trügin siia teemasse ja haakub vast teemaga ka : Lähipäevil tuleb minna diiselmootoriga Ford Mondeo t  (1,8 tdci ) käivitama , seisnud vast 10 ööpäeva , kui "võimsad" / millise ristlõikega käivitusjuhtmed oleks vajalikud ?

Kui mootor on muidu esimesest pöördest käivituja, enne käivitamist lased veerand tundi krokod peal laadida ja pikalt käiama ei pea siis paneb ka iina pesunöör Mondeo käima.
Vasta

(08-01-2026, 16:40 PM)Telc Kirjutas:  
(08-01-2026, 14:23 PM)edvard Kirjutas:  Trügin siia teemasse ja haakub vast teemaga ka : Lähipäevil tuleb minna diiselmootoriga Ford Mondeo t  (1,8 tdci ) käivitama , seisnud vast 10 ööpäeva , kui "võimsad" / millise ristlõikega käivitusjuhtmed oleks vajalikud ?

Kui mootor on muidu esimesest pöördest käivituja, enne käivitamist lased veerand tundi krokod peal laadida ja pikalt käiama ei pea siis paneb ka iina pesunöör Mondeo käima.

Kui oodata ei soovi, siis midagi sellist: https://automaailm.ee/kaivitusjuhtmed-48...7950006950
Korralikud krokud, millel juhe ka lõugade (poolte) vahel. 
Lubatud 480 amperaaz on euroopa, mitte iina oma. Vaske jagub - 35mm2 vastab peaaegu 7mm juhtme diameetrile.
Pikkus 4,5m ka ok millest peaks piisama (mida pikem, seda suurem kadu, kaal ja hind)

Iina alternatiiv: kaks korda suurema lubatud amperaaziga, kolmandiku ristlõikega, veerandi jagu pikemad kaablid viis korda odavamalt:
https://automaailm.ee/kaivitusjuhtmed-90...s103-01025
Näpitsad on õnneks nendel sama kehvad, kui kaabel, mistõttu juhtme ülekuumenemise oht puudub..

Kuna päriselus, kord aastas kasutamiseks vaevalt 130 euroseid kaableid ostetakse, siis soovitaks sihtida kuhugi 20mm2 ristlõike ja 3,5-4,5m pikkuse sisse.
Kui ei ole ristlõiget märgitud, siis lihtsalt ära osta.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

10 ööpäeva seisnud aku? Mis ristlõikest nüüd jutt käib?  Vabandan otsekohesust ja küsin mis seisukorras Teie auto aku on.. Milleks otsida käivitusjuhtmete ristlõiget, kui 10 päeva seisnud aku ei suuda autot käivitada..  Cool
Vasta

(08-01-2026, 17:59 PM)isandpauk Kirjutas:  Korralikud krokud, millel juhe ka lõugade (poolte) vahel. 

Kinnitan, see on käivituskaablite kõige tähtsam omadus. Vanal ajal sai neid ühendusi ise tehtud, ka kõige nirumad vene imed hakkasid tegema seda, milleks need loodi.

Vasta

Pole minu Ford , seda tean küll , et külmaga tahab 2- 3 korda eelsüüteküünalt saada . Aga , nüüd sain värskelt teada : Ford käivitus ning sellega on selleks korraks kombes , teema võiks  jääda , ei ole teada , millal võib aktuaalseks muutuda .

Ma tänan soovitajaid .
Vasta

Olen ennegi seda viidanud aga noh hooaeg jälle käes ja värskendan.

Küsige käivituskaableid sealt.

https://www.aku.ee/index.php

Teevad korralikust kaablist kohapeal. 
Ei ole.kulmaga kanged. 
Ristlõigetest on valik ja need on ausad.
Krokud on tugevad
Ise olen täiesti surnud akuga 3L.diislit külmaga käima pannud hetkega. S.t. ei ole vajanud ootamist laadimiseks.
Vasta

Kuna mul lubati kunagi ühe rulli pealt 10m kaablit maha kerida, siis otsustasin kaablid ise valmistada.

Kumbki juhe on siis 5m, ristlõige 95mm2.

Krokusid otsisin sellisele ristlõikele kaua. Lõpuks leidsin sellised, mille juhtmekinnitusest mahtus see kaabel läbi, kui ava veidi suuremaks puurisin.  Kahe lõua vahele panin painduvast massijuhtmest jupid, mis said omakorda termokahanevasse kõrisse.

See info siis pigem hoiatuseks, ärge teie nii üle võlli tõmmake. Juhtmed kaaluvad kokku 11+ kilo ja on igapäeva kasutuseks liiga kobakad. Loomulikult sobivad need ka tanki käivitamiseks ja kasutame neid samuti sageli, kuid töötaks ka poole väiksema ristlõikega kaabel. Mina kahjuks kaablit valida ei saanud, võtsin, mida anti.
Kui kellelgi on vaja laenata kõikide käivituskaablite ema ja isa, siis küsige.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Enne korralike käivituskaablite soetamist võiks alternatiivina kaaluda käivitusabi/akupanka.
Ma läksin seda teed ja pole kahetsenud. Hinnavahe vs funktsionaalsus pole paha. Krokod jm juba korralik, mugav kaasas kanda, pole teist korraliku akuga autot vaja, uuemate autode puhul doonori rollis võimalik probleemide teke, akule ligipääsetavus ka. Ja tänapäeva elu juures täiendav akupank pole sugugi liiast.
Vasta

Oleneb sellest, millisele autole vaja on. Kui tegu korraliku ja kergesti käivituva autoga siis akupank.
Kui vana rögisev russ siis ei ole abi ka kümnest akupangast. Vaja palju ampreid ja jämedaid kaableid.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

Minu esimene väidetavalt käivitusabiks sobinud akupank tegi auto käivitamisel väikese popsu - paisunud liitumakud ajasid akupanga plastikust korpuse lihtsalt laiali. Teine akupank ei leidnud pikalt kasutust ja saatsin Ukrainasse abina ära.
Kolmandat ei ole veel vaja läinud...

Vasta

(09-01-2026, 18:11 PM)tõnn Kirjutas:  Oleneb sellest, millisele autole vaja on. Kui tegu korraliku ja kergesti käivituva autoga siis akupank.
Kui vana rögisev russ siis ei ole abi ka kümnest akupangast. Vaja palju ampreid ja jämedaid kaableid.
Ma ükskord ekstra proovisin mtz50-ga, millel d60 mootor millel küünlad ei tööta ja mis ei lähe lihtsalt käima. Traktor ilma akuta ja Noco gb150 vedas käima. Olid mõned plus kraadid. 
Nii et veab russi käima küll
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: roosteuss, 2 külali(st)ne