KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

Kunagi ammu kirjeldasin siin enda lahendust, kordan põhipunktid üle:
Voolava vee all u 30mm augud sisse puurida.
Oodata paar kuud.
Lintsaega pooleks.
Seesolev tuhk või süsi lagastab korralikult, lintsae jahutusvedelik vahetati pärast seda välja.

Leidsin originaalteksti ka, ootamine oli siiski enne, kraanid muidugi maha keeratud:

Ma tegin nii - puurisin 5mm augu, faasisin ja siis puhusin käega püstolit kinni hoides 3-4 korda u 3 baarini.
Järgmisena lasin augusaega veevoolus u 25 mm augu sinnasamasse, siis seisid paar päeva päikese käes ja saagima. Pauku ei tulnud, näe kirjutan, järelikult elus [Pilt: biggrin.gif]

https://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=70698

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Kui on valge balloon, mille kraani saab keerata ca 9mm nelikant võtmega, siis mina olen need lõpuni kasutanud ja siis tasuta ära andnud. Üks tegelane, kelle kaudu vanu elme balloone saab vahetada, korjab need tasuta kokku, kui on mulle mõne täis ballooni toonud.
Kui on punane balloon, millel on peal käsitsi keeratav kraan, siis neid saab veel sama tegelase kaudu vahetada täis balloonide vastu (viimati oli hind ~190EUR). 
Atsetüleeni balloon on täidetud atsetooni ja absorbendiga. Nende lahtilõikamine ohutult on võimalik, kuid paljalt metalli viimiseks oleks tegu raiskamisega. Lisaks tuleb tegeleda absorbendi ja atsetooni utiliseerimisega.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

(29-01-2026, 13:45 PM)isandpauk Kirjutas:  
(29-01-2026, 13:37 PM)oliveer Kirjutas:  Vedelevad mõned vanad atsetooni balloonid, millega midagi enam ei tee. Lihtsalt vanametalli ei saa viia, sest tervel kujul neid vastu ei võeta. Kas on kodustes tingimustes võimalik ohutult pooleks lõigata? Kraan maha keerata, tühjaks kallata ning veega täita? Ilmselt on siiski mingi kogus neil veel sees ka. Kui paks sein neil on üldse?

Atsetüleeni balloonid atsetooniga? Kas pilti saaksid lisada?

Jah nii on, atsetüleeniballoon on ainuke mis pole seest tühi, keevitajaks õppisin siis õpetaja näitas balloonist lõigatud viilu, sees on tal poorne absorbent mis on immutatud atsetooniga. Päris ohtlik gaas ka teine, balloon tugeva löögi saab siis hakkab rõhk tõusma kuni plahvatuseni, pidi aitama jahutamine, kraani avamine pidi viima hetkega plahvatuseni. Meil õpetaja oli pika kogemusega keevitaja, rääkis, et laeval olevat balloon löögi saand ja kui nähti, et rõhukell tahab teisele ringile minna siis visati balloon ilma pikalt mõtlemata üle parda.
Vasta

Mälu järgi mingid balloonid olid endise riigikorra ajal kummist "O" ringidega millegi eest kaitstud , oli see atsetüleen või hapnik , ei mäleta , aga kindlasti oli selleks mingi põhjus .
Vasta

Puhtalt teoreetiline küsimus: kui palju praegune üsna pikk külm tänavakivi kandevõimet tõstab või kas üldse tõstab? Kivi all on liivapadi, siis ca 20 cm kildu ja edasi savine pinnas. Aluspinnas ise on kalluri kandmiseks kuival ajal täiesti piisav (suvel kuival ajal on sealt kallur ennem kivi panekut kümneid kordi muretult sõitnud).

Kallur ise oleks 14t koormat pluss kallur ise, kolme sillaga, vast 25+ natuke tonni. Kivi peal on järsk 90 kraadi pööre teha vaja, seda võiks lumi ja libedus ka ehk kivisõbralikumaks teha?

Ehk siis küsimus selles, kas kasutada külma ja lasta kalluril 2x peale sõita, või on kevadel tulemuseks rööpad (ja kokkuvõttes odavam väike kallur kuskilt sebida).
Vasta

Kivi kandevõime nii väikesest temperatuurimuutusest ei muutu. Ning see on täiesti piisav kalluri kandmiseks - kivi ise kannab muretult. Mis ei kanna, on aluspind, kuhu kivi vajuma hakkab koormuse all. Kui kiviplats on vähemalt viimase nädala olnud lumest puhastatud, siis peaks selle jäätunud aluspinna kandevõime olema lähedane betooniga. Ning liivaga korralikult paika tihendatud kivid peaks selle aluspinna küljes ikka väga kõvasti kinni olema. Ehk mina ei muretseks mitte rööbaste tekke vaid järsul pöördel mõne irvakiloleva kivi lahtimurdmise pärast...

Väikese kalluriga pole sedagi muret.

Olles Sinu juures käinud, siis mina ei muretseksSmile Pöörde hõlbustamiseks võid ju natuke lahtist lund pöördekohale peale visata. Pärast on see muidugi kalluri soojade rehvide surve tõttu rattajäljes jää, aga vähendad oluliselt väänamist.
Vasta

Kui on jah lumest puhas hoitud enam-vähem ,siis on ta praegu päris sügavalt külmunud.Mingid x aastad tagasi käis betooni mikser õuel talvel,just kui suur külm oli möödas ja sai betooni pumbata,autojuht ise soovitas ,et siis ei talla ära.See ront kaalus minu teada rohkem kui 30t.Ja ei vajunud kuskilt midagi.

Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele  ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Vasta

Ma sõnastasin vähe halvasti - ma ei muretse selle pärast, et betoonkivi pudenema hakkaks, ma pigem muretsen just selle vahepealse kihi stabiilsuse pärast.

Plats on pidevalt lumest puhas olnud, veits jääd jälges ei paneks mind ka nutma. Nagunii läheb varsti sulaks.

Või kui keegi tahab Kose piirkonnas veits veotööd teha, siis võib end välja pakkuda...või niisama veoautot rentida, sest C kat load on mul olemas. Ideaalis 5-8t kandevõimega ja kahe sillaga masin. Kõikide ebamugavustega Gaz 53 oleks ka täitsa ok. Nagu siin öeldakse - tasuta ei taha.
Vasta

Kuu aja pärast oleks kehva aluspind ka väga stabiilne kuna piisavalt läbi külmunud. Seda,et hetkel maapind külmunud on ei usu, kuna mul on kasvuhoones 10cm sügavusel temp andur ning see on -0,5c hetkel. Maapinnal kasvuhoones -13c ning lund seal mõistagi ei ole.
Vasta

(30-01-2026, 21:24 PM)qwerty009 Kirjutas:  Kuu aja pärast oleks kehva aluspind ka väga stabiilne kuna piisavalt läbi külmunud. Seda,et hetkel maapind külmunud on ei usu, kuna mul on kasvuhoones 10cm sügavusel temp andur ning see on -0,5c hetkel. Maapinnal kasvuhoones -13c ning lund seal mõistagi ei ole.

Kasvuhoones ei saagi sügavalt külmunud olla sest sealne pinnas on kuiv ja poorne. Lumevabana hoitud teed-platsid on kindlasti üle 15 cm külmunud. Äärmisel juhul on lumevaiba all olevad põllud mõnel pool 0 lähedal ehk veel.
Vasta

Tsitaat:Hakkasin juba mõtlema, et küllap nägin lapsena seda unes.
https://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=67707&pid=579787#pid579787 
Tsitaat sealt.
Küsimus tuleb ka. Olen ühte mälestust teadnud umbes Stalini surmast saadik ja lahendust ei tea. Maja (töökoda, ladu, ait aga mitte elamu) teisel mansardkorrusel on tollane punanurk või klubi lavaga põrandast veidi kõrgem. Sinna pääseb mööda õues vastu majaseina olevat treppi. Põrandal toolid-pingid vaatajatele. Paremal seisev naine viskab ämbritäie vett keskel seisvale mehele peale. Rohkem midagi ei mäleta. 
Küsimus - kas see oli etendus või toimus kinolinal? Mulle näis vesi tõeline, olin umbes 3-4 aastane. Sündmus toimus Saadjärve MTJ-is.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 4 külali(st)ne