Üle kivide ja kändude, auto tänasest taas liikluses, väga mõnus oli taas sõita.
Mootori karteri puhastasin ja värvisin üle, pinnarooste algeid oli omajagu, nüüd kena. Kõik poldid sai ka üle käidud ja värvitud. Kuna tihendikomplektis oli õlivõtturi tihend olemas, siis käis seegi küljest ja puhastuses. Aga õli tasemeandur (vana alati ei andnud ühendust sisemiselt) tegi mulle paraja tünga, kenasti ostetud kiviautost just sellele autole, aga pistik / pesa ei sobi, ju siis uuematel Reattadel teine (kõik müüdavad on sellised, nagu minu ostetu).
Käigukastiga ei läinud asjad ka üldse hästi. Tuleb välja, et 4T60 kast ja tema järglane E tähega (uuematel Reattadel ja ka paljudel teistel autodel), neil erinevad õlipannid, õigemini üks koht on suurema kaarega ja tihend ei sobinud. Filtril on ka paar nüanssi, üks lohk peab kindlasti olema ja plekist lisaserv peab olema teise kujuga, minu ostetul lohk oli olemas, aga plekki pidin ikkagi lõikama. Lisaks pidin toru liivapaberiga ka üle käima, plastivalau serv oli pinnal, mis oleks tihendi lõhkunud. Õlifiltri tihend läks ka vahetusse, vanas liikus filter väga vabalt.
Ja uue tihendi ostmine polnudki nii lihtne, vähe rohkem usaldusväärne FelPro (TOS18668) maksis kiviautos tühise 10€, saatmine koos maksudega seekord ajuvaba 70€. No otsisin siis mujalt ja leidsin suisa Rootsist. Tuli tihend kohale, pagan päris vana pakend ja tihend korgist (nagu lisanditega ja suisa mitmest jupist liimitud). Külge ma ta panin, aga täiesti lekkevaba pole, päeva jooksul mõne tilga poetab ikka, ehk siis parem, kui varem, aga mitte ideaalne. Tea, kas aja jooksul muutub tihedamaks, või peaks mingi aja tagant poldid momentvõtmega uuesti üle käima? Lisaks tundub, et õlimõõte toru ühenduse vahelt ka lekib pisut, tea kas sealgi miski rõngastihend?
Siis käisid küljest kasti õlijahutaja (vee radikasse) torud, puhastasin, lasin pressida uued voolikud ja lakkisin seekord värvimise asemel, et uuesti rooste ei läheks.
Kuna Viljandist üllatuslikult polnudki kasti õli suuremas koguses võtta (ATF II / III), siis sai tellitud pisut kallim ja vast usaldusväärsem, kui poolakate K2 seeria, Liguid-Molly Top Tec 1100 ATF II/III 15 liitrit. Jätsin ülemise turbiinist / sidurist tuleva toru lahti , panin sinna vooliku anumasse ja käivitamise ning liitriste sutsakatega lasin vana õli sinna, kasti kah liiter juurde alati. Nii saingi enam-vähem täielikult vanast õlist lahti, allpool pilt, milline vana ja uus välja nägid (kauaks see uuski nii kena jääb). Kokku kulus ca 13 liitrit õli.
Ah ja magnet, arvatavasti mõnest valjukast, oli ka katki. Panin uue, ohverdades taas ühe vana valjuhääldaja. Kasti sees torude vahel oli selline plastist tükk. Algul arvasin, et miski tihendi tükk aga tundub siiski miskit muud. Igatahes kast toimetab laitmatult, midagi nagu valesti polekski.
Kuskilt kõrvalistuja poolt otsakaanest lekib jahutusvett mõne tilga kaupa, samas nagu ei tule veepumbast. Sellel mootoril käivad radika torud otsakaane külge, mitte veepumpa, ehk siis kunagi peab tihendi vahetuse tegema, suur töö. Hetkel panin jahutusse lekkepeataja, eks näis, mis saab.