4x4 auto Ukraina rinde droonipilootidele

Tere

Mul on paar kasti meditsiinitarbeid ja toidupakke, mida tahaks Ukrainasse viia aga mul pole otsest kontakti kellele viia. Kas keegi tahab oma auto peale võtta ja sinna toimetada?
Vasta

(25-04-2026, 13:57 PM)Makumarsu Kirjutas:  Tere

Mul on paar kasti meditsiinitarbeid ja toidupakke, mida tahaks Ukrainasse viia aga mul pole otsest kontakti kellele viia. Kas keegi tahab oma auto peale võtta ja sinna toimetada?

Kõige suurema heameelega võtaks ja viiks või pakiks mõne ksf! wagoneeri auto peale kui tal on kosilasi.

Ehk kirjutad sõnumi, kus kraam asub ja kuidas saaks kätte?
Vasta

T5 4x4 buss läheb siis 128 Mägiründebrigaadi drooniüksusele "Sons of Khors" kus teenib ka Eestist pärit võitleja. Antud drooniüksus on siis "edetabelis" umbes 500 osaleja seas 30-nendal kohal. Ehk päris tegusad  Big Grin  Buss läheb logistikute kasutusse,et vedada vajalikku varustust.
Patfinder ja Frontera lähevad 37 eraldi seisvale merejalaväe brigaadi droonimeeskonnale. Pathfinder hakkab esialgu asendama Hiacet ja täitma enamasti logistika vajadusi kuna on väga mahukas. 
Täna sai Jõhvis vormistatud ka transiit numbrid T5 bussile.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

"Life is a highway, sometimes you fly, sometimes you crash,so you never know,what happend in the next mile"
Vasta

Nädalavahetusel vahetasin ära Navara termostaadi. Midagi silmaga nähtavat vanal termostaadil häda ei paistnud olevat. Siis valasin ülevalt radika torust kuuma vett sisse - läbi radiaatori voolas normaalselt ja terve radikas läks soojaks. Mõtlesin, et vahetan igaks juhuks ära veel veepumba ja vendi Visco siduri. Viimane on kindlasti läbi.

Rangerile panin tagatuled külge ja meisterdasin murdunu asemele ühe uue kinnituse. Alguses ei hakanud midagi põlema ja mõtlesin juba, et kuskilt kaablid läbi keevitatud vms aga lihtsalt pistikud tuli tugevamini pesasse suruda. Lisaks sai paika luuk ja varuratas ja kaabelduse kinnitasin ka ära. Hakkab juba auto nägu minema.

Täna proovisin kui pehme see Caddy nina siis on? Pidin konstateerima, et koormarihmaga ikka õigeks ei tõmba. Või noh häda pärast andis paika venitada aga kui lahti lasin siis vajus tagasi. Siiski kui enne oli 2cm paigast ära siis pärast oli 1. Aga siin tuleb ikka konksud ja ketid välja otsida ja vähe jõulisemad meetodid kasutusele võtta.

Vasta

Caddy nina korrigeerimise teemal selline helge mälestus jagada.
Sigullil oli mul kunagi üks esimene tala veidi sees eelmisest omanikust. Stange poldi aukudesse tegin latist kinnituse, selle otsa seekliga terastross, mille teises otsas jäme kask. Tühjale kerele vist kahekesi ei pidanudki hoogu sisse lükkama, et mõne korraga sai heaks timmitud. Tross on alles, kui vaja, kaske enam pole.
Vasta

T5 buss siis jõudis juba 30.04 UA-sse aga Kiievis oli väike täeinduskoolitus ja eile siis laekus buss oma üksuse juurde Zaporizzia oblastisse. 
Sõit oli sündmuste vaene. Loodetavasti saab varsti ka pildimaterjali.
Hetkel tundub,et 4x4 busside nõudlus on suurem kui maasturite oma,sest sõja iseloom on tundmatuseni muutunud sellest mis oli 2022
Ainus mida endiselt alates algusest soovitakse on mägiaivari teip Big Grin . Laius ja rulli suurus ei ole oluline. Seda kulub palju.

"Life is a highway, sometimes you fly, sometimes you crash,so you never know,what happend in the next mile"
Vasta

Mul on 4 kasti toidupakke ja 3-4 kasti termotekke ja kleepuvaid sidemeid. Järgmine nv saaksin ära tuua, kellele peale mahub. Aga tahaks saada mingi kinnituse, et sõpradel läheb ikka vaja neid, ei tahaks niisama kuhugi lattu seisma saata.
Vasta

Sellist kraami läheb seal vaja kindlasti. Ma olen autodesse jätnud igasugust nodi, mis kuskil üle on jäänud ja seal kasutust võiks leida. Wagoneer ja Telc meil siin lähiajal ilmselt sõidavad ja siis ka huvilised, kes käivad seda foorumit lugemas aga mitte postitamas.

Remondipäevikust nii palju, et võtsin ennast kokku ja nädalavahetusel sai Rangeri kallal koos neiu R-iga nii palju nokitud, et asi lõpuks sõidukorda saaks. Kastides ja sildades on uued õlid, esikardaan sai uue ristiga alla, kaitseplekid paigaldatud, logarid oma kohale kinni ja salong sai ka kokku tagasi. Salong on läbinud põhjaliku pesukuuri ja vahetusse läksid ka veepump ja hammasrihm. Viimaste vahetamiseks võtsime radiaatori eest ära, et rohkem ruumi teha. Kuigi oleks ilmselt ka muidu tehtud saanud osutus see siiski väga õigeks otsuseks, sest radiaator oli kaetud 2cm vildiga. Kusjuures kliimaradika vahelt nii et ilma ära võtmata sellist asja ei oleks osanud isegi aimata.

Saaremaalt Tallinnasse oma esimese proovisõidu tegi suht viisakalt. Paar küsimuskohta tekkisid aga eks uurin millalgi lähemalt.
Vasta

Kuivtoidu pakid on väga nõutud. Just T5 bussiga rindele tagasi läinud sõdur kirjeldas olukorda,kus algselt pidid olema positsioonil 5 päeva,siis reaalsuses istusid seal 15 päeva. Kuna lihtsalt ei olnud võimlaik lahkuda. Siis kulusid marjaks ära kaasa haaratud lisapakid. Mingist hetkest hakati võimalusel tooma suure drooniga kuivtoidupakke ja vett juurde. UA kuivtoidud ei pidavat kaugeltki nii söödavad olema kui Eesti omad. Aga kui kõht tühi,siis pidi kõik hästi maitsema. Ja ekstra pakke omale kaasa võtmiseks ostavad sõdurid oma rahade eest.
Ma ilmselt lahkun varem kui mainitav ajaraam on. Aga kindlasti Põhja-Tallinn leiab võimaluse.

Vasta

Täna sai Haljala Sorento uue termostaadi ja riiulist võtsin korralikuma Visco siduriga ventilaatori. Paigatud ventilaatorikoda läks ka külge. Radiaatori õhutuse puhusin läbi ja piilusin ka radikate vahele, kust leidsin padja jagu pehmet materjali. Puhastasin ära. Selleks aga tuli esiosa ikka laiali kiskuda. Ühe sõnaga nokitsemist oli seal terveks õhtuks.
Kõik see tegevus sai alguse sellest, et tonnise haagisega kippus maanteel 100 km/h mootor liiga kuumaks minema ja pidin sõitma 80 km/h. Eks tuleb nüüd uuele proovisõidule minna.

Vasta

Ettevalmistused. Kärule uued rummud. Transitile värsked mahlad ja filtrid ning lähipäevil ees esisilla lammutus.

Vasta

Seltsimehed oskavad ehk aidata.

Soomes seisab üks megaharuldus mis omab uki  numbreid ja mul oleks soov see asi päästa vanametallist.
Mida kõike selleks vaja ette võtta.
Auto on 2006a
Vasta

(06-05-2026, 09:11 AM)Heigok Kirjutas:  Seltsimehed oskavad ehk aidata.

Soomes seisab üks megaharuldus mis omab uki  numbreid ja mul oleks soov see asi päästa vanametallist.
Mida kõike selleks vaja ette võtta.
Auto on 2006a

Väljub veidi meie teadmisalast ja ka sellest teemast aga minu teada kui omanikuga kontakteerumine ja vormistamine ei ole võimalik siis võib olla päris keeruline kui mitte võimatu. Kui numbrid maha kruvid ja avalikul oksjonil maha müüd kui sulle kuuluva dokumentideta sõiduki siis võib arvele saamine õnnestuda. Kui aga sellega vahele jääd siis on tegemist kriminaalkorras karistatava tegevusega.
Vasta

Täna sõitis Viimsi sorento haagiselt lõpuks maha ja konsiilium kogunes kohe olukorraga tutvuma.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Leidsin veel kaks Sorondi originaal velge. Üks juba sobilikult ka halliks plätserdatud ja teisel ok mustriga 225/70/16 rehv ka peal kui huvi.

Vasta

(07-05-2026, 08:49 AM)wagoneer Kirjutas:  Leidsin veel kaks Sorondi originaal velge. Üks juba sobilikult ka halliks plätserdatud ja teisel ok mustriga 225/70/16 rehv ka peal kui huvi.

Kui kunagi meie kanti asja on, siis võid suva hetkel meile ukse taha tõsta. Kiiret ei ole.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Vahepeal tuli tagasiside, et 2025 juunis viidud kollane T4 buss on ikka kasutusel ja pidi ikka väga hästi sõitma.

Vasta

058ASS Sorento läks teise üksuse käsutusse. Probleeme pole esinenud. Hoolduseid on tehtud pigem enne kui pärast vajalikke kilomeetreid. Ja ees olnud kängururaud läks kõveraks ja üks kinnitus murdus küljest. Selle pärast seda seal enam ei ole.

Vasta

Kas on ka teada põhjus, miks roheline maastur on ehitud kohalike numbritega?

Vasta

Saaremaal pakkuda jooks cooper discoverer 225/75R16 "naelrehve" . Mustrit veel jagub aga naeltest on alles ainult põhjad. Rolleyes
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne