13-10-2005, 10:47 AM
Probleem selles, et soovin paigaldada oma \'75. a. ZAZ-ile originaalset tahavaatepeeglit, kuid ei ole arusaanud, milline peegel peaks sinna minema. Konkreetselt oma sapika jaoks peegli kuju otsingud internetist ei ole andnud üheseid tulemusi. Olen leidnud nn \"eksport\" variantidest pilte ja nendel on peegel tiiva peal, esiratta kohal, kuid minu auto ei ole ekspordi oma. Kunagise peegli olemasolust annavad tunnistust kaks auku, mis asuvad kohe esiukse kolmnurkakna kõrval. Kõige parem oleks muidugi sinna sama peegel kruvida..
Vanemate meeste mälestusi kuulates olen aru saanud, et tahavaatepeegel, ka juhipoolne, oli \"lisavarustuses\", st pidi poest ise juurde ostma ja paigaldama. Kas see vastab tõele? Endal tuleb ähmaselt meelde, et mõnedel autodel kasutati teisaldatavaid peegleid, kuna neid kiputi muidu varastatama.
Millist peeglit siis paigaldada, et saada see \"õige\" peegel sapakale?
Vanemate meeste mälestusi kuulates olen aru saanud, et tahavaatepeegel, ka juhipoolne, oli \"lisavarustuses\", st pidi poest ise juurde ostma ja paigaldama. Kas see vastab tõele? Endal tuleb ähmaselt meelde, et mõnedel autodel kasutati teisaldatavaid peegleid, kuna neid kiputi muidu varastatama.
Millist peeglit siis paigaldada, et saada see \"õige\" peegel sapakale?