alumiinium - kust saada?

Ei probleem on selles, et mul ei ole toorikut mille järgi teha. Nimelt ei ole täpselt sellist keegi Eestis teinud. Idee on vaid poolakate pilt, mis kuigi lõhnab suurte oskustega masinatundja järgi. Vaadates pilti on näha ka, et see tükk seal on välja freesitud suurest tükist. Kahjuks ei näe ma seal silindreid, kuidas noid on parandatud, siiamaani olen vaadanud paljusid tegijaid, kahjuks pean tõdema, et kellegi tööst kasuteguri suurust pole ma näinud.
Teiseks valamise peale läheb tavaliselt maru kaua aega ning olen kogenematu selle suhtes, pooride auke tuleb liiga palju. Samas kõik on hea kips ja plasteliiniga, kuid juba selle tüki hind tuleb kordades suurem valades, kui seda kuskilt ostes. Teiseks saan kodukohas kasutada puur- ja freespinki, mis kergendavad minu tööd selle võrra, et saaks tüki freesiks/ puuriks välja. Samas tööstuslik alu kvaliteet on alati parem, kui enda sulatatud. Tugevused, paindumised ja kuumusele vastupidavus. Seetõttu ma olengi nii skeptik selles suhtes.

Idee oli ka siin mu sõbral, kes soovitas muretseda m 412 mootori plokk ja sealt loota välja lõigata vajalik tükk. Väidetavalt on seal täisalu plokk, kuigi 5*5*15vm jupp on liiga suur, et see seal eksisteeriks..

Samas on ka probleem ka selles, et kõik on hea, kuid ma ei käi pealinnas just igapäev-rohkem kord aastas. Ja selle tüki järgi sõit omakorda mõtetu näib minule, kuna pole ju ka kindel, et selle ka pealinnast saan.
Minu asukoht on Tartu ning erit ei liigu siit.

On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
alumiinium - kust saada? - Autor: unimüts - 12-10-2005, 18:04 PM
RE: alumiinium - kust saada? - Autor: n2utsu - 04-11-2005, 16:06 PM
RE: alumiinium - kust saada? - Autor: N2O - 13-11-2005, 11:36 AM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 3 külali(st)ne