05-11-2005, 09:10 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-11-2005, 00:14 AM ja muutjaks oli motamees.)
scorpio3331 Kirjutas:Motamees kirjutas:
Muidugi saab ka kiiremini sõita. Siis aga mootorid kaua ei kesta. Irbiti vänt on umbes 8000km otsas, kui kihutada. Saalede variant palju parem.
Julgen kindlasti vastu vaielda. Minu Irbit on juba mitmeid tuhandeid kilomeetreid nii kiire difriga kui ka aeglasega ja korviga ringi kimanud ning väntvõll on küll viimane asi, mis vastu ei pea. Kui sa nii julgelt ütled, et ei pea, siis küsin, et kas sul endal on üldse kogemusi Irbitiga. Ja kindlasti peavad rull laagrid kuumale ilmale ja sitale õlile tunduvalt paremini vasti kui saaled.
Minu jutt on ju 8000km kohta, sina läbinud "mõned tuhanded"km.
Ise irbitti pole omanud (aga olen teinud paarile isendile kapitaalremondi). Küll olen sellest rääkinud pikalt naabrimehega, kes kunagi töötas soolo irbiti peal. Oli tema nimelt liiklusmiilits. Seega siis vaba voli mööda teid lennata. "Umbes iga 8000km järel käis mootor teedevalitsusest ühe mehe käes, kes vändaga midagi tegi." - need tema sõnad.
Irbiti mootor on k-750 edasiaretus. Nendel väga sarnane mootori ehitus. Dnepr on läinud väheke teist rada. Ja just väntvõlli ja kepsu vaheliste laagrite probleem hukutabki paljud 750 mootorid.
Kuuma ilma kohta juba kirjasin - korras/reguleeritud mootoriga ei ole vahet,mis ilm on. Sita õli kohta ei oska midagi kosta - pole seda kasutanud.
Kahju, et autotehaste insenerid ei tea veel vända(rull)laagrite üliheadest omadustest.

Jahh, ei ole mõtet selle üle siin vaielda. Ei jõua ka seda ära oodata, millal sina oma Irbitiga jõuad "kriitilise" kilometraasini. Jäägu igaühele oma tõde.