Toruraami keevitamine

unetu Kirjutas:Atsetüleeni+hapniku seguga saab keevitada raami ka kokku tahaks bagi raami keevitama hakkataSmile

(Toru)raami keevitamine on üks vastutusrikkamate asjade keevitamine üldse. Vaid survealaste mahutite (katlad jms) keevitamine on minu arvates veelgi vastutusrikkam.

Seetõttu soovitan toruraami keevitamine kõigil võimalikel juhtudel jätta oma ala spetside ja proffide hooleks ka siis, kui endal juba teatavad kogemused.  Erinevalt auto kandevkerest tekivad toruraami mõõtmetelt küllaltlki väikestes sõlmedes väga suured jõud ning purunemine võib olla fataalne.

Näiteks mina ei julge eriti mootorratta raami põhikonstruktsioonide kallale keevitusega minna, kuigi olen aeg-ajalt keevitanud viimased 21 aastat.

Kui ma ei eksi, siis nt ARKis kehtis isetehtud toruraamiga sõidukite kohta lausa nõue, et raami kandevosa peab keevitama keegi "passiga" keevitaja.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 3 külali(st)ne