02-01-2006, 12:31 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-01-2006, 12:42 PM ja muutjaks oli oldmoped.)
jurkman Kirjutas:oma elektrimeevurrile tegin ka alumise tugilaagri korpuse võrri väntvõllipoolest, seega nii väga mitteteadlik ka pole, aga häbi on ikkagi
imestasin isegi, et oldmoped'ile vastu vaidlema akkasin
Hoopis minul peab häbi olema, et niimoodi nähvasin... vabandan. Igasugune eksimine on alati inimlik ja seda teeme me kõik... ja egas alati ei saa ka minu juttu päris 100% tõena võtta... aga niipalju kui võimalik, proovin ikkagi võimalikult adekvaatset juttu rääkida ja faktidele tugineda, kuigi eks mälu veab vahel alt. Samas suudavad osade asjade kohta tunduvalt adekvaatsemat nõuannet anda võrrivõidusõidu eesotsamehed - kogemused tunduvalt suuremad ja ka kõik praktikas järgi proovitud... mina selle viilimis- ja ümberehituspoolega pole eriti kõrgeid tulemusi saavutavalt tegelenud, mul natuke teine suund.
Eks 3 rõngaga on tehtud ka nõukogude kahekäigulisi tänavasõidu mopeedimootoreid (s-50, s-51)... kolmanda rõnga kasutamisest loobuti juba s-52 mootori väljatulekul. Samas nende samade mootorite võidusõiduks kohandatud versioonidel ikkagi enamuses ainult 1 rõngas oli.
Natuke OT aga... egas ei saa ka sashc mootorite puhul alati nii kindel olla, milline nende sisselase on - näiteks osadel 50/3 ja 50/4 mootoritel on kasutusel nii kolviga juhitav kui ka reedvlve sisselase (karburaator identne ja silindri välimus samuti). Kumb reaalselt konkreetsel masinal on, saab teada alles peale karburaatori eemaldamist ... kuna karburaator asub täpselt samas kohas - lihtsalt kas auk viib kas läbi hülsi silindrisse või keerab kanal alla karterisse (seljuhul muidugi ka karbutaatori kaelavahele reedvalve klapp paigaldatud).