30-05-2006, 01:31 AM
Erik Kirjutas:Käisin nüüd vanakest uurimas... võtsin ta varemetest välja ja uurisin teda... järmine nädalavahetus vist lähen jälle vanakest uudistama.
Käima ei proovinud panna... Enne kui mul piisavalt raha ja tahmist selle jaoks ei ole, siis ma teda puutuma ei hakka.
Mina päris nii käituda ei soovitaks ning läheneksin aparaadile järgmiselt:
1. Ostaksin tööriistapoest ühe aerosoolpudeli MoS2 eraldusõli.
2. Õngitsiksin aparaadi hoonevaremetest (kus ta ilmastikule valla on) lõplikult välja ning hoiaksin teda edaspidi kusagil katuse all ilmastiku eest kaitstult.
3. Laseksin MoS2 mögi peale kõikidele võimalikele liidetele ja kinnitustele (poldid, kruvid, ketid, trossid, kodaraniplid jne) - Sul on kunagi tulevikus ju soov kõik need lahti võtta, mitte puruks lõigata?
Lihtsalt et kui Sul kunagi tekib idee ratast tegema hakata ning Sa ei ole varem liiteid eraldusõliga likku pannud, siis võib projekt hakata venima liidete avanematuse tõttu. Hullemini kinniroostetanud kohad tahavad vahel kuni aastakene olla leos, kuigi üldjuhul aitab 10-15 minutisest leotamisest. Väga nüri töö on projekt veidikeseks seisma jätta, kui paar tühist polti/mutrit lahti ei tule...
Näiteks võin tuua oma Pobeda ühe ukse hingekruvid, mida ma paarinädalase leotamise järel lahti ei saanudki, tao või löök-kruvikeeraja puruks. Leotasin seejärel uuesti ja jätsin pooleks aastaks seisma. Siis avanesid kruvid lõpuks üsna kergelt.
Olen viimase 7 aasta jookul ükskõik millise uue projekti, jäänuse vm soetamisel selle KOHESELT MoS2 eraldusõliga kokku teinud, et kunagi hiljem saaksin selle võimalikult muretult lahti võtta. Sh ka nt jalgrattarataste kodaraniplid jm pisiasjad.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18