10-09-2006, 14:34 PM
Kas võib esineda erinevusi D8 mootori magneeto tulede mähiste osas ehk kas võib olla, et osad D8 magneetod on mähitud 6V pingele ja osad 12V pingele? Varemalt oli mu D8E magneeto tulede väljund ühendatud otse 12V pirnidele ja kõik toimis. Teatud asjaoludel, taastamise käigus, pidin mootoril magneeto välja vahetama. Ostsin kloostrimetsa poest tuttuue, sain mootori ilusti toimima, kuid kui endise tulede ahela ühendan magneetole, siis hakkas mootor plärtsuma ja paukuma ning tule pirnide niidid hõõgusid ainult punakalt. Mõõtes sain magneeto pingeks täispööretel ca 6V alalispinget või kui vahelduvvoolu skaalale lülisin, siis ca 12V tuuri. Samas nii palju kui mina tean, on D8 magneeto tulede mähises diood (mida oommeetriga mõõtes ka tõdeda võib), mis peaks poolperioodalaldina toimima, ehk väljuv pinge peaks olema siiski "pulseeriv alalispinge". Kas võib olla, et uues magneeto mähises on diood saanud tagurpidi, ehk tuledele juhitakse vale poolperiood pingest? Olen veidi võrrindusest kaugeks jäänud, äkki keegi teadjam oskab nõustada või öelda, mis viga?