rooste enne! vist mingi teleturu hitt

tuhnin natuke vanades konspektides:
1) protektorkaitse - eseme külge anoodid (teatud vahemaade järel - arvutatakse potentsiaalide vahe ja takistuse järgi; kasutatakse laevadel, torudel): kasutatakse seal, kus on elektrit juhtiv keskkond. Anood on siis madalama potentsiaaliga metallist - Fe külge sobib anoodiks Li, K, Ca, Na, Mg, Al, Zn. SAAB KASUTADA SEAL, KUS ON ELEKTRIT JUHTIV KESKKOND - autole vist ei sobi? (piisab vist sellest, et anood oleks \"juhtivas keskkonnas\"?).

2) katoodkaitse välise alalisvooluallika abil: kaitstav objekt ühendatakse vooluallika \"-\"klemmiga. Kasutamine: terasest sillad, metallkonstruktsioonid sadamates (merevees, pinnases). Mäletan, et küsisin loengus, kas seepärast ongi masina \"mass\" just \"-\"klemm, aga õppejõud arvas, et see ei kaitse... Tegelikult on vist jah - aku \"-\"klemm omab vist maa suhtes enam-vähem pinget \"0\"? Ning \"+\"klemm siis umbes potentsiaali 12V? Krt, peab teinekord testima - aga nii peaks olema! Fe potentsiaaliks on mu konspektis märgitud \"-0.41\"(volti? igal rauajurakal? raske uskuda...) - samas jah, kõik vabad elektronid peaksid kohe ilusalt pinnale ronima (ning metallides ju vabu elektrone hulgi). Pagan, ma ei saa asjast enam sotti...
OK, uurin pärast sessi asja edasi - kuigi mulle tundub see kaup küll praegu olevat ühest klassist \"kärbsesitaplekieemaldajaga-laualambijuhtmelt\"Smile.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Sõnumeid selles teemas
rooste enne! vist mingi teleturu hitt - Autor: svenson - 05-06-2003, 05:46 AM
[Sõnumit pole] - Autor: agaa - 05-06-2003, 10:28 AM
[Sõnumit pole] - Autor: vebel - 05-06-2003, 11:41 AM
[Sõnumit pole] - Autor: 13piisab - 05-06-2003, 15:14 PM
[Sõnumit pole] - Autor: al - 05-06-2003, 17:00 PM
[Sõnumit pole] - Autor: kolmpool - 11-11-2003, 23:46 PM
Keemia - Autor: heilo - 22-12-2003, 23:41 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne