18-08-2007, 17:25 PM
IIIFFFAR Kirjutas:Tehnikahuvi muidugi tervitatav ja tehnika alushariduse omandamiseks mosse just paras õppetükk.
Jõudu tööle, loodetavasti kujuneb masinat korda seades selle vasta ka miski austus, et mitte teda otsekohe jälle sajaga niplisse keerata.
Ärge noored lõhkuge ennast lihtsalt niisama. (ehk küll seda kunagi isegi teind, eks me kõik vist)
Minu esimeseks autoks oli ka mosse. Vahetasin veel mädanenud 2140 kere ülikorraliku 408 oma vastu ja kakkusin sõlmi kokku-lahti. Hea mootor oli, 150 km/h tegi ära 408 kere peal. Kiirendus oli ka mosse kohta mega. Kandsin masina eest hästi hoolt. Masin oli juba üsna hea väljanägemisega ja mugav. Aga seda ainult nii kauaks, kuni oma võimeid üle hindasin ja auto 100 km/h külglibisemisse sattus, tagaratast pidi "väikesesse augukesse" kinni jäi ja üle nipli lendas. Kurb lõpp heale autole. Vahel mõtlen siiamaani, miks ma kahe põllu vahel, mis sest et heal, sirgel ja siledal teel, niimoodi kihutasin... Eks ma üks lollakas olin. See kere ise oli juba üliheas seisus, 1968. aasta keresid ikka naljalt ilma täpigi roosteta ei leia. Auto mootor ja üht-teist veel on alles. Käigukast müüdi maha.
Seega- hoia oma autot ilusti ja ära kupata. Kiiruskatseid võib pikal ja laial sirgel teha.