28-10-2007, 17:21 PM
tonuonu Kirjutas:Ma ei peaks eriti piiksuma kuna ise pole puugaasiga ringi sõitnud, samas need asjaolud on kõik minu arvates likvideeritavad põlemiskambri läbimõõdu vähendamisega.Gaasi kuhugi kogumine ei ole küll hea mõte kuna gaasi ja õhku läheb umbes ühepalju.
Siin ma ütlen välja ühe oma idee, mis juba ammu susiseb ning mis seoses minu tööle saadud puugaasi generaatoriga tekkisid. Nimelt kõik praegused generaatorid imemise põhimõttel töötavad ebaefektiivselt. Kui mootor käib aeglaselt, imetakse vähe õhku ning temperatuur reaktoris langeb ja kasutegur langeb. Kui nüüd autole ketsi anda, imetakse palju õhku ning generaator kuumeneb üle. Mõlemas äärmuses pole generaatori kasutegur kuigi hea. Minu katsed väikese generaatoriga on suunatud sellele, et leida moodus, kuidas pumbata konstantse kiirusega õhku peale ning gaasi tootmist reguleerida kuidagi teisiti. Või siis üldse mitte reguleerida. Näiteks foori taga seistes käib mootor tühikäigul aga siis võiks pumbaga sundida teda rohkem gaasi mahutisse tootma ning foori tagant kiirendamisel tarbitaks see ära. Selline lahendus peaks lubama generaatori mõõtu vähendada 2x ning kasutegurit.
Esiteks saab see mahuti meeletult suur ja teiseks peab siis olema päris
suur pump mis seda gaasi kokku surub ja kolmandaks peab siis olema
eraldi seade,mis seda kokkusurutud gaasi mootorisse annab.
Teoreetiliselt on seda võimalik teha,kuid siis pole see enam ei odav ega
lihtne ja töökindel seade.
Mõtekas oleks täiustada hoopis generaatorit ennast.
Näiteks mina mõtlesin kasutada kahte eraldi süsteemi õhu pealeandmiseks.Väikesel koormusel tuleb õhk generaatorisse väikeste
düüside kaudu mis keskmistel koormustel suletakse ja avatakse
suuremad düüsid.Kui nüüd gaas põhja litsuda siis avanevad ka
väiksed düüsid.Iseenesest on seda lihtne teha generaatoris tekkiva
vaakumi ja membraankambriga.See eeldab,et generaatoril on 2 õhu-
karpi ja seda pole ka raske teha.Mis puutub aga põlemiskambri vähendamisse,siis 1,5 l mootori jaoks ei ole võimalik seda alla 22cm
teha kuna siis ei täida taandamisvöönd enam oma ülesannet ja
tõrvad hakkavad läbi tulema.Samuti ei saa siis punkrit teha palju jämedamat sest klotsid ei tule enam peale.Samas kui ruumi on siis saab
ju punkri kõrgema teha.