06-01-2008, 21:38 PM
Hõljuk Kirjutas:Kui avatud radiaatorikorgiga järsult gaas põhja lüüa, siis lööb vett välja, aeglaselt tuure tõstes mitte. Normaalne?Minu tagasihoidlikke kogemusi mööda on normaalne.
Õhu olen mina siiani saanud kõikide autode jahutussüsteemidest välja kahel moel:
1) ristiinimese moodi: paisupaak ja radikas ja muud augud jahutusvedelikku võimalikult täis ning lased mootoril tuksuda koha peal vaikselt. Pärast paari-kolme minti kallad paisupaaki tosooli juurde, punn peale ja uuesti ootad natuke. Kui tahad, võid veel korra sama teha. Siis annad hoiad gaasi umbes paarkümmend sekundit sellises asendis, et mootori pöörded on 2500-3000. Tuksutad tühikäigul, jälle tuuritad jne jne. Igastahes, mängid eeltoodud kahe moodusega, siis läheb õhk liikuma ja jõuab paisupaaki lõpuks. Mul on alati toiminud, kuigi osa rahvast justkui on väitnud, et neil ei toimi. Tõsi, see võtab tavaliselt ikka hea tüki aega ära.
2) vähe kiirem moodus: salongiradika voolik lahti jahutussärgi või pumba või kusiganes küljest, mootor käima ja ootad, kuni vett hakkab välja tulema (jälgid muidugi, et paisupaak täis oleks). Eriti hea on veel, kui see voolik on kõige kõrgemal

Mina olen siiani kõik asjad nii korda saanud.