03-04-2008, 14:46 PM
Minul oli auto teooriõpe 10. ja 11. klassis ühel päeval nädalas 3h järjest. Tunnid toimusid Oktoobrirajooni Õppetootmiskombinaadis mis asus selles majas, kus Lauri Leesi praegu kooli peab. Siis aga tuli EW ja 12. klassis tuli õppesõit teha juba enda raha eest autokoolis Excalibur. Sõiduautod olid tuliuued 04-jad ja veokas miski 52 pika kabiiniga. Kuna mina polnud varem üldse autot juhtinud, siis sõiduõpetaja lükkas pidevalt edasi minu sõidukordi ja nii juhtuski, et veokaga olin enne eksamit ainult 2 korda sõitnud. Kõige hullem oli minujaoks käiguvahetus ja sellega seoses sain 2 viga eksamisõidus kirja. Selle eest oleks veel load saanud aga ühel Kadrioru ühesuunalisel tänaval vasakust reast vasakpööret sooritades 100m enne minu sõidu plaanitud lõppu teatas eksamineerija, et pöörasin vastassuunavööndist... Minu ja teiste kabiinisolijate protesti peale käratati, et olge vait või kukutan teid kõiki läbi.. Hiljem sain teada, et oleksin pidanud altkäemaksu pakkuma ja siis oleks kõik korras olnud. Pole seega veokalube mul siiani kuigi autokooli tunnistus olemas ja teoreetiliselt võiksin iga kell uuesti eksamile minna.
Enamus õppesõitu nii sõidu- kui veoautoga käis tollal (1993) Kadriorus, ka eksamiplats oli seal.
Enamus õppesõitu nii sõidu- kui veoautoga käis tollal (1993) Kadriorus, ka eksamiplats oli seal.
JAN
Suzuki GV & VW Caravelle