19-03-2009, 15:30 PM
urmet48 Kirjutas:Kui ikka tahad korralikult asja teha, siis gaasipõletiga võta tina kaa maha. Hetkel olen ühe GAZ-21 juures püsti hädas selle tinaga. Omanik arvas, et tinapahtel võiks ikka külge jääda. Proovi siis keevitada, kui tina koguaeg õmbluse vahele sulab.
Ma ei näe mingit mõtet korralikult pealolevat tinapahtlit võtta maha kohtadest, mida (või mille lähiümbrusi) keevitama ei pea. Reeglina vajavad keevitamist uste ja plekkide alaääred, põhi, lävekarbid jms asjad. Tinapahtel on aga avade (külg)servades ja osalt ka keskel õigete kumeruste andmiseks, tavaliselt keevitamist vajavates kohtades teda eriti palju ei ole.
Kui ma Pobi kere tegin, siis küll aegajalt sulas teda siit-sealt maha. Aga seda ka vaid max 1 cm kauguselt keevituspaikadest - kaasaja traatkeevitus ju ei eelda, et kogu kere on keevituspiirkonnas üles kuumutatud.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel