24-10-2009, 23:06 PM
(24-10-2009, 21:31 PM)kass Kirjutas: Mis sadul see rattal on? Kas mitte naiste ratta sadul?
Aus vastus - ei tea!
Kui ma selle ratta sain, oli sel peal see sadul ja all 1970ndate aastate rehvid. Rehvid vahetasin 1950ndate aastate omade vastu. Muud ei puutunud, veidi puhastasin, kuna muu näis kõik olevat originaal - välimuses ju ilusasti säilinud! Täiesti võimalik, et sadul on vale. Kui see leiab kinnitust, siis ootab ees loomulikult sadula vahetus.
Seniks (kuni pole piisavaid poolt- ega vastuargumente) jääks peale vana sadul...
(24-10-2009, 21:31 PM)kass Kirjutas: Mudel V110 töötati välja Harkovi jalgrattatehases ja 1951 anti ülevalt poolt korraldus autotehastele ZIS ja GAZ asuda nõukogude rahva vajaduste rahuldamiseks valmistama jalgrattaid. Harkovi tehase toodet nimetati minu andmetel Ukraina V110, Progress oli nimetatud autotehaste toodangu lisanimeks.
Vaat siin vaidlen kindlalt vastu!
Minu erakogus on üks Harkovi tehase Progress aastast 1950, säilinud ka tehasevärvis, kuigi mitte niivõrd ideaalses, nagu see ZISi tehase oma. Aga siiski piisavalt ilusas, nii et raamil olev kiri "Progress" on selgelt loetav.
Kui kunagi aega saan (kui lähiajal udutavad ja sompus vihmailmad lõpevad), teen ehk ka pildid...
(24-10-2009, 21:31 PM)kass Kirjutas: Kas Pensa teha sikka valmistas mudelit V110 (vb täiesti valmistas, juhul kui Su erakogus on selliseid isendeid olemas).
On üks ääretult nigelas seisus jäänus, mida ma rattaks ei nimetaks enam. Hetkel asetseb kolilademete all ja ei ole vaadeldav.
(24-10-2009, 21:31 PM)kass Kirjutas: ... lingi Progressi tehaseraamatukese koopiast, kus erilist infot nagu tavaliselt pole, om küll sadula pilt, aga pilt on üks asi, elu teine, igal juhul pole selline sadul nagu Sinu kenal rattal.
Muide, 1950.a. Harkovi progressil on eest vedrudeta, tagant topeltvedrudega sadul. Ehk siis väga erinev sellest, mis Sinu viidatud kataloogis.
Kunagi, kui teen isendit pildid, siis näed.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel