28-10-2009, 13:47 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 28-10-2009, 13:49 PM ja muutjaks oli 41Degree.)
Minu mälu mäletab hoopis sellist asja, et Eestis just nimelt ei olegi reguleeritud odomeetri näit ehk ta võib sul kogu aeg näidata 00000 või 66666 või midagi muud meelepärast. Saksas on selline reegel, et tagasi kruttida ei tohi. Sellise asja müütamisel peab ainult jälgima seda, mida ütled, muidu võib Võlaõigusseadusega pahuksisse sattuda (kui ostja mõni kangemat sorti jurist on).
Ja spidomeeter peab tehnonõuete järgi rääkima õigusjuttu või näitama tegelikust rohkem. Kontrollitakse katsesõiduga. Olgu lisatud, et mina ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes teaks kedagi, kelle autoga on ülevaatusel spidomeetri kontrollimiseks katsesõitu koos vastava mõõtmisega tehtud.
EDIT: no näed, kõik jõudsid ette
Ja spidomeeter peab tehnonõuete järgi rääkima õigusjuttu või näitama tegelikust rohkem. Kontrollitakse katsesõiduga. Olgu lisatud, et mina ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes teaks kedagi, kelle autoga on ülevaatusel spidomeetri kontrollimiseks katsesõitu koos vastava mõõtmisega tehtud.
EDIT: no näed, kõik jõudsid ette