11-11-2009, 01:40 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-11-2009, 01:44 AM ja muutjaks oli valdo.)
(10-11-2009, 19:21 PM)kass Kirjutas: ... arvan, et eespoolnimetatud mutter on Sinu rattal siiski vale pidi (aga vb on kõigil teistel jalgratastel valesti - võta nüüd kinni!)
Ülejäänutel ratastel (v.a. need jäänused) peaks siiski olema õigetpidi, sh ka minu Excelsioril. Sel jäänusel aga mitte.
Olen oma järeldusis siin nii julge seetõttu, et Excelsiori kahvlilaagri kontramutri pingutamiseks tarvilikud avaused asuvad erandlikult mutri ülaosas, mitte külgedel, nagu tavaliselt. Kuidas sel jäänusel on kontramutter peale lambiklambri eemaldamist kinni keeratud, seda ma ei tea - need avaused asuvad mutrit pahupidi asetades seal igatahes tihkelt vastu koonust

Ilmar, kui Sa vähegi viitsid, siis anna teada mulle raaminumber - mind see väga huvitab! Kui see on ikka sama ratas, mis mul, siis see number asub sadulaalusel muhvil ja on üsna nõrgalt löödud.
Minu Excelsior on välja tulnud (ca 8-9 aastat tagasi) Tallinnast Siselinna kalmistu piirkonnast, kus ta alates 1960ndatest seisnud oli kuivas ruumis.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18