12-08-2011, 22:22 PM
Mina olen oma lühikese eluea ajal täheldanud seda, et teedel hulkuvad koduloomad on tihtipeale ühed ja samad. Mõnda koeraomanikku ei kõiguta külarahva manitsemine: "Palun hoia oma koer sõiduteest eemal!" Sellised loomaomanikud väidavad, et nende koer ei tee kellelegi kurja, ei jookse auto ette ega aja taga jalgrattureid.....ta on ju sõbralik. Mäletan, et lapsepõlves sai selliste lahtiste koerte eest jalgrattaga hirmuga põgenetud või rattaraami taha peitu poetud. Üleeelmine nädal sai üks sellise ükskõikse omaniku koer mu baierlaselt löögi, seda külavahel, kus kiirus oli 40- 50. Tee ääres on tihe hekk ja koer lihtsalt sööstis mulle selle varjust ette. Koer kõndis ise aeda tagasi. Minu kahjudeks olid: katkine udutuli (ca 35 eurot, mõrades stange, halb enesetunne ja omanikku ükskõiksus. See on olnud seni mu ainuke kokkupõrge loomadega (no paar varblast on ka esiklaasi lennanud). Teel olevatest konnadest üritan võimalikult vähemõrvalikult üle sõita. Kui teel seisab mõni elegantne lind nagu näiteks toonekurg, mõni kakuline või kull või luik, siis sõidan kasvõi kraavi aga sellistele olenditele südametunnistus otsa ei luba sõita. Eelmisel nädalavahetusel oli üks põhurull ka teepeale kõndinud keset ööd.