24-12-2003, 18:47 PM
Sellise haagise pilte olen näinud mingis vanas autojuhi õpikus,mark oli minu teada PAZ-744.Täpsemaid andmeid aga ei tea,omal on kõige vanem KAS aastast 1971 ning sellisest haagisest pole sõnakestki juttu.
63 sadul-karta on,et neid tehti ülivähe ja läksid enamuses NAle.
63 sadul-karta on,et neid tehti ülivähe ja läksid enamuses NAle.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: flanagan
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: agaa
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: mraliTegelikult polnud kuni vabariigi taastulekuni need 51&52 sadulveokid sugugi mitte haruldased,vedasid nad raudteekonteinereid(mitte midagi ühist praeguste kontidega)Mahtus neid sinna peale kaks tükki.Kuulusid pea kõik need masinad nn.\"bundesveerile\"vat olid sellised kroonuga seotud autobaasid.63 baasil varianti küll ei ole näinud,aga kataloogide järgi ta olemas oli ja tava 63 ka veitse erinev.nimelt olid taga topeltrattad.Aga sõitis eesis veel 80-ndatel ringi ka üks väga haruldane auto.51 sadulveok ja haakes alumiiniumkerega poolhaagis.Haagisel oli küljed veel laineplekist ja ja nurgad olid ümarad.Uksed olid ainult külgedel.Ei mäleta enam mis asutuse all see masin sõitis,aga kahtlustan,et ETKVL-iga oli tegu.Tegelikult veduk polnud haruldus,vaid haagis.Äkki keegi teab selle auto,õigemini haagise saatusest.Samas oskan õelda kus seisab üks sama põlvkonna ZIZ-i&ZIL-i analoogne ja suht heas korras haagis.
Ja veel-kas keegi on kunagi Eestis üleüldse 51,52 ja 63 sadulvariante näinud/teadnud kus need kasutusel olid? Ise tean GAZ sadulaid ainult piltidelt...
Flanagan ********************************
No see ei lähe küll selle teema alla aga vabandan et läbustan.
Ma olen näinud ikka.Tallinnas Peterburi(endise Leningradi mnt.) autobaasis oli aiaääres 51,52 aga sõitev 53.Konteiner veokid.Viljandis oli üks.Viidi Abja -Paluojja
lammutati veokaks.Haage täitsa olemas vineerist puu kuur peale ehitatud.Ära ei anna:lol.Pärnus oli 2tükki ka sadulaid,mida täpselt ei tea.EMEX oli nende viimane omanik.Kust tean? Viimased 3kuud olen otsinud analoogset sõiduriista ühe projekti tarbeks.Pole leidnud.Äri rubriigis oli kuulutus tükk aega üleval.Vastuseid netu. Hankisin hetkel ühe dokumentidetta 51 ja otsin dokumente ja kabiini osa (mõistliku raha eest).No on ka dokudega asja pakutud aga orig taastatud ja kõik uued plekid jne.
Aga süda ei kannata sellist projekti tarvis laiali lõhkuda.:rull