04-03-2012, 23:06 PM
Lugu seande,et mul on tulnud kunagi ette Druzba sae mootoriga lugu. Nimelt on siis kontakti haamer needitud selle vedru külge. Terve see vedru on galvaanikast läbi käinud ja kaetud mingi tumeda kattega. Ja nüüd siis starterist tõmmates on säde. Käima ei läinud. Pusisin hulga aega,ei miskit tulemust. Kuna mul testert tol ajal polnud,läksin tuttava elektriku Aare juurde. Too siis mõõtis. Kõik korras...... Midagi siis pusisime asja kallal ja avastasime. Vool ei liikunud läbi. Selleks läks aga aega pool tundi,et viga leida....... Nii et tuleb alati see vedru ots liivapaberiga üle käia! Ma ei tea hetkel kas teemaalgatajal uuemat tüüpi pika haamriga kontakt või vana lühike. Igaljuhul tasub kontrollida asja.
Moskvitšil olen tähele pannud,et kontaktid põlevad üsna kiiresti. Poole aasta jooksul põletab auklikuks. Nii et soovitan neid ikka aeg-ajalt puhastada ja kontrollida. Kas mitte ei ole põhjuseks see,et kui tahad vurri kräunutada, mootor ei tööta, süüde on sees. Võibolla see soodustab? Või hoopis kontakti materjal vilets?
Moskvitšil olen tähele pannud,et kontaktid põlevad üsna kiiresti. Poole aasta jooksul põletab auklikuks. Nii et soovitan neid ikka aeg-ajalt puhastada ja kontrollida. Kas mitte ei ole põhjuseks see,et kui tahad vurri kräunutada, mootor ei tööta, süüde on sees. Võibolla see soodustab? Või hoopis kontakti materjal vilets?