03-12-2012, 13:12 PM
(01-12-2012, 20:56 PM)Tift Kirjutas: On ikka vahe, kui maksad 20w säästuka eest keskeltläbi 8-12 eur vms ja vahetad seda suht sageli või käia välja 25 eur ja unustada see probleem..See on jälle veel eraldi ja põnev teema: kas ikka LEDid kestavad lubatud aja??? Kel on kogemusi, kirjutagu. Nagu ma ei paranda ise hõõgniidiga pirne, miks peaks ma parandama LED-pirne?
Minu kogemused LED-lahendustega ei ole teps mitte nii proosalised.
Talveralli stardikell, mis sai 11 kuud tagasi soetatud: praeguseks on päris mitmed LEDid pimedad. Teoorias LED ise vist läbi ei põle, probleem vajaks äkki joorekolviga lähenemist, milles olen ma nullilähedaste oskustega. Ehk elektroonika/trükkplaadi asjanduses loll kuubis.
Sama häda tabas ka auto LED-päevasõidutuledest tehtud purjeka kokpitivalgustust. 46 päeva merel ja 2X7 LED põles Lissaboniks ühes lambis 3 silmakest ja teine oli täitsa pime juba pooles Hollandis ...
Jälle: äkki saanuks kuidagi parandada aga miks peaks sellise jamaga tegelema???
Positiivne pool: see 80 LEDiga prože töötab kenasti juba aastaid ja mitte üks pole veel kustunud. Täpselt sama "Made in China" nagu kõik LED-värgindus. Või on tõesti konkreetsete lambipirnide kvaliteet muust jamast kõrgelt üle? See oleks ju hea teada, kui see nii on. Oleks vähe julgem arvestatavat summat välja käia. Sest minu arust on lambipirni eest välja käidav Talveralli osalustasuga ~samasuur rahanumber ikka väga suur raha...