13-12-2012, 15:23 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-12-2012, 15:53 PM ja muutjaks oli Wiki432.)
Vaatasin endal olevat MTZ 52-e skeemi. Pole aimugi, kas see on ainus kehtiv, või on tootmise ajaloo jooksul seda muudetud. Aga igatahes minu skeemil on märgitud küünlad järjestikku. S.t. igal küünlal on kaks klemmi. Vool tuleb ühest sisse, teisest välja ja seejärel järgmisele küünlale. Nii kõik neli tükki ja seejärel massi. Enne küünlaid on näidatud mitte relee, vaid eeltakisti. Sellele lisaks läbib vool veel kontrollspiraali. Vool lülitatakse sisse lihtsalt süüteluku võimsamate kontaktidega. Need küünlad töötasid minu mäletamist järgi mingi 1,8 voldiga või midagi sellist. 12 volti üksikule küünlale peale andmine lõpeb hetkelise läbipõlemisega. Seda olen ise pealt näinud, no kohe mitte ei usutud minu juttu.
Edit:
Lisan jutu raamatust:
Edit:
Lisan jutu raamatust:
Tsitaat:Свечи накаливания (только для двигателя Д-50) ………… Типа СНД-100-БЗ, двухпроводные, сопротивление спирали свечи 0,028 ом. Последовательно со свечами включены: дополнительное сопротивление (типа СЭ50-В) 0,06 ом, расположенное на кронштейне масляного бака, и контрольный элемент (типа ПД51), расположенный на щитке приборов
Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.