(15-03-2013, 12:04 PM)MeelisV Kirjutas: 24 klapine ehk 150 kw R6 oleks seal päris paras
Need on kohad, kus ma ei kavatsegi "lahti saada" oma tuntud raua-lembusest

Mitte, et Opeli enda R6'ed oleks kuidagi halvad või nõrgad mootorid aga sedasorti katelde kW'd tulevad välja neid piinates ja piinamist soliidsele autole projekteeritud mootorid väga ei kannata. 12-klapiline kardab kuuma kui tuld ja 24-klapiline on kogu aeg olnud sigakallis üleval pidada. Pluss peaaegu permanentselt peesse minev elektroonika. Need kilovatid tulevad välja vaid tohutu vaevlemisega lõppkiiruses ja autot lõhkudes kiirendades, samas Omega 3000 manuaaliga küll liikus lustlikult seda piinates aga madalapöördelise ropu momendi vastu ja sellest sõidumõnu vastu ei saanud see kuidagi.
Üks ehedamaid mõnulemise kurvisõidu masinaid oli Avo Elme elik rustangi
FOX-body. Avo ka ei punnitanud roppu raha katlasse vaid keresse ja selle Stangi algselt olematusse juhitavusse. Samas oli sellega ikkagi fun ja lihtne sõita, reaalset jõudu oli kogu aeg saadaval.
See on muidugi puhas isiklik arvamus aga näiteks mitte-täisoriginaalne Opel Monza, saati veel selline
germanstyle-sliiper, peaks olema kõige lihtsama ehitusega, piisavalt jõuline, hea aga mttehäiriva häälega (seakisa ei ole hea hääl

), normaalsuse piires kiire a'la OpenTrackil aga samas ka igapühapäevaselt kasutatav ilma ühegi probleemita. Ja otse loomulikult peaks selline auto edev välja nägema ja juba oma välimusega kogu ümbrusele teada andma ilma lollide hüüdlauseteta, et "ma olen eriline" (too rybliku viidatud kolla-must Monza on just täpselt sellise välimusega). Selles suhtes meeldib mulle ka oblika karpaga CIH - seisku kaua tahes, annad pisut elektrit ja bensiini ning lähed sõitma. See on nii pommikindel katel tavakasutuses, kui üldse olla saab aga täpselt sama häda: kui ikka tahad, et oleks lõbus ning annad muudkui pähe (mis on vältimatu lõbu saavutamise vajadusel

), siis tuleb jube ruttu keps ilma vaatama. Ning siin tulebki paadiankrust karpaga täismehaanilise V8 võlu välja: ta on täpselt sama lihtne ja lollikindel, kui CIH aga sellist ära lõhkuda on jube raske. Selleks, et oleks lihtsalt fun, ei pea katel 6000 rpm kiunuma ja sina arutul hulgal kepiga toas mööbeldama. Vahet pole ka bensu ära kulutamises: lõbutsemisel kulutavad nad kõik ühepalju. Vahe ongi selles, et Opeli enda ridakuuega lõbutsedes on tohutu võimalus lõbu enneaegsele lõpule ja parimal juhul katla kapremondile, tavaliselt katla vahetusele. Paadiankruga on selline võimalus peaaegu nullilähedane. Pigem keerad sita ja pehme kere korgitseriks ning lõhud ära kallihinnalised klaasid aga jällegi: olles panustanud kerejäikusesse (täpselt samad asjad teha, mis FOX-stangiga), mis on Monza puhul vältimatu vajadus, pole ka seda probleemi.