04-01-2014, 11:20 AM
(04-01-2014, 09:15 AM)v6sa Kirjutas: Kuid üle 10" rehvidega hakkate paratamatult kartulipesale muldamisega liiga tegema... Kombainirehv teeb muldamisel päris palju haiget. Aga kui saak pole oluline, siis pole kadumaläinud paarist mugulast pesa kohta ju lugu...
Tuletan meelde, et ka russiliste vaheltharimisrehv on 9,x tolli lai...
Kartuli muldamise osas.
Mul enda masinatel on all 9,5x32" rehv. ja "kõhuall" 3x2piid muldaja. Kas see teeb head tööd - hetkel vaatan, et kartulikasvatajate "hanejalg" teeb paremat.
2piid vs 3 piid kõrvuti. kartuli vao laius jääb enamjaolt samaks. Lihtsalt vaovahe suureneb. 3 pii eeliseks on laia vaovahe puhul väiksem kartulimädaniku oht. Kartulivahed kuivavad ära paremini. Kuival aastal võib aga vastupidine oht olla.
Maasikakasvatuses on 3 piid kõrvuti eelistatum variant. Hoiab liigniiskust paremini eemale.
Juko külvikul on 12,4x28" rattad. Nende velg tuleb kindlasti ümber teha. Keskmised poldid seal maru lähestiku ja tsentriauk ka väike. Kuid kõige odavamalt leiab just need rattad.
Rusi puhul on vaheltharimisrehv 9,5x42"
Niipalju kui mina olen aru saanud, siis see vaheltharimisrehv üldse selline teema veneajal, et maad oli vähe vaovahe aeti kitsaks ja siis oli kitsaid rehve vaja. Siiani näinud paljudel, et näiteks t40a/t40am /mtz50/mtz52 Tagarehvid need 13,6x38 käiakse karutulivahes nii mis mühiseb. Seal loomulikult see kolmepiiga versioon üldlevinud.
Mtzi puhul mälu järgi vaheltharimisrehvidega suudetakse vaovahe minimumi ajades 75cm peale panna. t25 puhul on üldlevinud siiki 65cm vaolaius.
Võllide murdumist ei kommenteeri ma "enda suurtest kogemustest" vaid varuosade müügi kohapealt saadud kogemustest. Iga aasta tuleb mitmeid tegelasi, kes kurdavad, et üks või teine asi on pooleks murdunud.
Laiade ratastega just tõsisemad probleemid tõusevad esile.
Õppides ja uurides teiste vigu olengi saanud aru mis velgi võib/tasub kasutada.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.