30-04-2014, 23:05 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-04-2014, 23:10 PM ja muutjaks oli Dexter.)
(30-04-2014, 21:12 PM)pontu6 Kirjutas: Väidet, et autos juhtmeid joota ei tohiks, olen kuulnud ikka ja jälle. Põhjenduseks tuuakse, et tina teeb juhtmed jäigaks ja vibratsioon murrab juhtme joote kõrvalt ära. Teoorias võibolla küll. Aga kas keegi on selliselt murdunud juhet näinud? Mina igatahes ei ole, kuigi joodan neid juba ~15 aastat.
Jah, mina olen, seda küll salongist väljaspool. Nt. ABS andurite ja piduriklotside kulumisandurite juhtmed, mis ühendavad keret ja käändmiku. Isiklikult vahetan mina terve liikuva osa juhtmest välja, kui nii saab vea kõrvaldada. Aga sossepad kuskil kuuriall, üritavad ikka jätkata sealt kus pooleks on - liikuva koha pealt, mis hiljem sama koha kõrvalt järgi annab.
Ahjaa, mainitet juhtmeid on kah väga raske kokku saada korralikult - vajab pikalt kuumutamist ennem, kui külge võtab.
(30-04-2014, 22:39 PM)Tegelane5 Kirjutas: aavu, mingi teooria järgi saab lamba andur mööda juhet hapnikku, ma ei kujuta ette kuidas see võimalik on. Ju siis kampol paneks jootmisel selle hingamise kinni.
Täpselt nii ongi - ise järgi proovinud.
Kui selle avastad, siis tavaliselt on juba hilja. Muidu, kui kohe peale vea tekkimist jälile saad, saab õigesti ühendades tööle. Hiljem aga andur tahmub ja mille tulemusena ka rikneb. Olen saanud osad veel sellisena ka uuesti tööle, aga see võimalus väga väike - vihjeks kuumutamine.