08-05-2014, 09:11 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-05-2014, 09:21 AM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(07-05-2014, 23:40 PM)E303 Kirjutas: Noo üle 3000 ei tasuks mingil juhul maksta enamasti paarikümne aasta vanuse vene raua eest.Kuid tegelikult on T-25 hinnad ikka paras müstika ja mulle täiesti mõistetamatu .Maal sisuliselt enam väikesi tootmistalusid ei eksisteeri seega vajadus selliste masinate järele peaks olema kadunud. Isegi enamus maainimesi on loobunud kartuli ja juurviljade maha panemisest kuna poest on odavam osta kui ise sellega tegeleda. Aga nagu korralik 25 müüki ilmub kas või 5000 eest on masin kiiresti müüdud. Ei tea kas rikkurid ostavad neid traktoreid lastele mängutraktoriteks või venemaale müümiseks.
Sala-traktoripede, nagu ma paar viimast aastat olen olnud ja tõesti, ma ei saa ega hakka ka aru saama sellest vene pasa hinnapoliitikast! Jah, kuigi linnavurle, olen oma elus peaaegu kõigi nõukogude traktoritega tööd teinud ja need on eranditult kõik saast kuubis oma kestvuselt ja ergonoomikalt! T-16MG on vast ainumas, mis oma otstarbe täidab. OK, T-25 uuena ja/või ülikorralikuna on ka täiesti töövõimeline lihtloom aga olen juba ennegi kirjutanud: metsatöödeks osta või rendi HOBUNE! Teine tuttav ostais sellise korraliku uus-põka, et hobune juba vana, selline 25 aastat... Lõpuks läks hobusega traktorile ja palgikärule metsa järgi.
Jah, eks meil kõigil on raha puudu aga kui peaks olema talumees ja tahtma sellise riistapuuga TÖÖD TEHA IGA ILMAGA aastaringselt, siis ma ei vaataks mitte ühe sellise tervisetapjast saasta poole! Nendega võib 21.sajandi teise kümnendi keskel suvel suvitajana +25 päikeselises ilmas PULLI TEHA, tööd nendega ei tee. OK, hobikorras ka septembris kartulit saputada. Miljon korda tasub enne osta kabiiniga ja soe uus hiinlane vms või kasutatud kvailteettehnika, nagu näiteks selline juhanhirv. Aga enamus ei vaja traktorit ju haard-koor põllutööks vaid pigem maamajapidamisse arendustehnikaks: siis on vaja kunni ette, koppa sappa, erinevaid niidukeid, halumasinat etc. Siis on vajalik hoopis midagi sellist, mille kaubamärgi kestvuse kohta on kiidusõnu kuulda olnud.
Ja lõppkokkuvõttes on mõnikord ISEGI Eestis mõni traktor täiesti õiglase hinnaga, nagu näiteks see 2009 aasta Kubota. Kuna T-25 on sellisest kolm korda sitem masin, siis tasub teemaalgatajal maksta samas korras põka eest ka kolm korda vähem. Kuna teemaalgataja ostukandidaat on mitte töökorras kõnts, siis 1000 rubla on juba üle makstud! Näiteks selle T-25 müüja on küll lõvišokolaadi kastiga söönud, "Tavahind 5000 rubla", hull peast!!!! Einoh, kuniks leidub lolle, kes maksavad, siis ega mul kahju pole!
Edit: hea näite T-25'st peab ikka ka tooma, õigemini korralikust müüjast: väga kena kapremonditud ja paberitega Põka. Vaat sellest saan ma aru, kus inimene on traktorit korralikult hooldanud, see näeb korralik välja ja ei määri juba 10 meetri pealt vaadates ära jne! Seal on selge, et maksavad inimese töötunnid traktori kallal + materjalid. Seega samaväärne aga lihtsalt säilunud kobe ei saa maksta üle 3000 euro ja kui vähegi lekib või mingigi viga külges töövõimelisel, siis 2000 ja saastal kuni 1000.