29-05-2014, 10:03 AM
(27-05-2014, 16:23 PM)saarrand Kirjutas: Nii, Jaanus Rakvere lähedalt tegeleb mootoriprobleemiga, siinkohal tänud Naabrivanale hea vihje eest. Veel probleeme, nimelt niiduorgani rihma ei pinguta ära korralikult (uus rihm). Kas keegi on kunagi näppinud seda varrast, mis niiduorganit eestpoolt hoiab? Praegu on nii, kui tõmbad veo peale niiduorganile, siis pinguti läheb täiesti lõppu ja vastu tera võlli otsas olevat rihmaseibi ja ei pinguta ära, ehk siis rihm oleks justkui liiga pikk aga tegelikult on originaal ja mingid küla sepad olid seda masinat veidi näppinud enne mind. Kui niiduorgan on maks kõrgusel, on rihm pingul, aga lased allpoole siis on väga lötv, saab käega maha võtta, vaatasin, et allapoole lastes nihkub niiduorgan ettepoole ja just seesama eesmine varras tõmbab ettepoole. Kui reguleeriks seda varrast pikemaks, kas see oleks töötav variant? Ehk siis küsimus, kas keegi on seda varda pikkust kunagi näppinud? Muid vigu nagu ei suuda leida, kõik asjad on terved ja olemas. Traktoriks endiselt Yardman.
Järjekordne rihma tüüpviga neil. Ostsin endale stokkerist sama riista. Umbes kuu niitis normaalselt siis hakkas jama pihta. Niiduseadet lülitades hakkas see sama reipalt liikuma kui vana lehm hommikul varakult. Siis avastasin, et stokkeri meeste reklaamitud tööriistadeta niiduorgani eemaldamine vajab tervet tööriiista kasti. Sai siis garantii korras masin tagasi viidud stokkeri mehed ei osanud midagi õelda, vahetasid rihma ära ja kuu pärast sama jama. Niimoodi kestis see asi täpselt nii kaua kuni garantii läbi sai ja mind sooja kohta saadeti selle masinaga.
Asja juurde, veast saad lahti kui paned lühema rihma mina leidsin endale eriti hea, kummist külgedega rihma (nagu vanad geneka rihmad). Nüüd jaksab muretult ka kõige paksemat rohtu niita ja on ikka mootori häälest kuulda kui koormus järgi on mitte. Ennem võttis terad seisma. Tänu heale haakumisele läheb hooajaga kuskil üks rihm (suuresti tänu naistele kes mootori max põõretega lükkavad niiduseadme järsult ja jõuga sisse)
Rihma sain Hortulusest: Kauba kood: 132-6 Kauba nimi: Rihm 76" 326932
Võibolla pead sa terade pidureid ka timmima kui sa selle rihma paned. Mul on üks pidur hoopis ära võetud eelnevate rihmakatsetuste pärast.
Lugesin hirmuga sinu juttu lõhkisest plokist! Ma vist peaksin enda omal ka poldid kinni liimima? Miks ta ikkagi lõhki läheb?