10-06-2014, 23:50 PM
Kaalusin ka pikalt väiksema traktori ostu aga siis avastasin kui mannetud on sellised tagaveoga põkad.
Ainus asi milleks t-16 ja t-25 kõlbavad on kartuli vagude tegemine.
Kuna ma võtan kartulit potist siis mul seda võimekust vaja pole
Võtsin hoopis korraliku 80nd aasta mercedes benz G klassi.
Kaheukselise lühema mudeli.
Sellega teeb kõike ja saab ka suvel mere äärde ja talvel hangedes mürada. Töö saab tehtud ja lõbus on ka
Praktiline ja tugev masin.
Veab puid,kive, mulda, lükkab lund, vintsib kände jne.
Mida iganes vaja kõike teeb.
Aeglusti ja lukud sisse ja tõmbab puid metsast välja sama hästi kui t-40.
Kaal on neil mõlemal üle kahe tonni.
t-16 metsas on kui naljanumber, enam mannetumat tööriista metsatöödel pole ma näinud.
Iga kännu taga kinni, ei keera, kogu aeg on tunne justkui läheb ümber, lärmab ja vibreerib. Kasti tuleb suuremaid pakke terve külaga tõstmas käia, masendav.
Ühe talve laenasin tuttavalt metsatöödeks sellist riista, jumal tänatud et enne laenasin kui ostsin.
Mina arvan et väiksemas majapidamises või suvilas on korralikust rauast maasturist enam kui küll et tehtud saada kõik oma tegemised.
Kui farm on pidada, tegeled küttepuu müügiga, tegeled maaparandusega ja kuivendad mingit suurt sood, töötad aastas mitusada tm metsa üles, külvasid maha kümme ha kartuleid, niidad tagavara lennuvälja või midagi muud sarnast siis vist jah tuleb midagi muud vaadata.
Ainus asi milleks t-16 ja t-25 kõlbavad on kartuli vagude tegemine.
Kuna ma võtan kartulit potist siis mul seda võimekust vaja pole

Võtsin hoopis korraliku 80nd aasta mercedes benz G klassi.
Kaheukselise lühema mudeli.
Sellega teeb kõike ja saab ka suvel mere äärde ja talvel hangedes mürada. Töö saab tehtud ja lõbus on ka

Praktiline ja tugev masin.
Veab puid,kive, mulda, lükkab lund, vintsib kände jne.
Mida iganes vaja kõike teeb.
Aeglusti ja lukud sisse ja tõmbab puid metsast välja sama hästi kui t-40.
Kaal on neil mõlemal üle kahe tonni.
t-16 metsas on kui naljanumber, enam mannetumat tööriista metsatöödel pole ma näinud.
Iga kännu taga kinni, ei keera, kogu aeg on tunne justkui läheb ümber, lärmab ja vibreerib. Kasti tuleb suuremaid pakke terve külaga tõstmas käia, masendav.
Ühe talve laenasin tuttavalt metsatöödeks sellist riista, jumal tänatud et enne laenasin kui ostsin.
Mina arvan et väiksemas majapidamises või suvilas on korralikust rauast maasturist enam kui küll et tehtud saada kõik oma tegemised.
Kui farm on pidada, tegeled küttepuu müügiga, tegeled maaparandusega ja kuivendad mingit suurt sood, töötad aastas mitusada tm metsa üles, külvasid maha kümme ha kartuleid, niidad tagavara lennuvälja või midagi muud sarnast siis vist jah tuleb midagi muud vaadata.