20-06-2014, 09:08 AM
Võtsin siis nüüd ise ja juba kolmandana klapikambrikaane lahti. Alt tdc ja ülevalt on nuka tagumistel otstel sirged lõhed sees, kuhu käib siis sirge metall plaat vahele. See on liiga lihtne. Samuti ei saa nukkasid sassi ajada.
Selles seades on esimese silindri nukad peaaegu üleval. Asi mida võiks veel kontrollida on alumine rihmaratas, mille märk võib olla nihkunud, aga nemad panid keti peale vända märgi järgi ja väidetavalt ka rihma seibi õigesse asendisse.
Mulle endale hakkab ka tunduma, et viga võib olla mapis, sest ilma mafita ei suutnud auto üldsegi käivituda?
Oleks hea kui keegi kes on veidikenegi asju varem näppinud suudaks mulle puusalt tulistada mõned näidud mida saaks võrrelda.
1)Map tühikäigul, 2500 rpm ja siis järsumal gaasi vajutamsel
2)Maf samad asjad.
Ma ei ole kursisi milline peugeot sul oli? Osadel vanematel autodel ju puudus õhulugeja ja seda asendas map.
Kuigi pregune lugu ehk isegi tugevdaks seda ideed, kuna auto ilma mafita ju ei tööta.
Uurisin ka seda asja ja tegelikult võib seda hoopis põhjustada see, et klassikalise malmist kollektori asemel on sel torudest kollektor, praegu kuumakatet pole tagasi pannud, kuna nii pääseb paremini ligi sinna taha.
![[Pilt: 010666833736f6e.jpg]](http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/426/336/010666833736f6e.jpg)
(19-06-2014, 23:39 PM)dad Kirjutas: Variant a, klapijaotus rihmm/kett valesti
Variant b, rihma/keti märgid valed
Variant c, nukkvõllid mingid muud
Variant d, hammasrattad valed
Dad.
Mulle endale hakkab ka tunduma, et viga võib olla mapis, sest ilma mafita ei suutnud auto üldsegi käivituda?
Oleks hea kui keegi kes on veidikenegi asju varem näppinud suudaks mulle puusalt tulistada mõned näidud mida saaks võrrelda.
1)Map tühikäigul, 2500 rpm ja siis järsumal gaasi vajutamsel
2)Maf samad asjad.
(19-06-2014, 23:46 PM)kolentin Kirjutas: Mul oli kunagi Peugeotil analoogne jama, sai ka igast asju proovitud, aga lõpuks oli viga ikkagi MAP anduris. Vahetasin ära ja hoobilt jutt muutus..
Ma ei ole kursisi milline peugeot sul oli? Osadel vanematel autodel ju puudus õhulugeja ja seda asendas map.
Kuigi pregune lugu ehk isegi tugevdaks seda ideed, kuna auto ilma mafita ju ei tööta.
(19-06-2014, 23:31 PM)r.i.h.o Kirjutas: Kui jõudu ei ole ja väljalaske gaasid on liiga kuumad peale mootori kokku panekut siis, 99% on kett/rihm valesti peal.
Uurisin ka seda asja ja tegelikult võib seda hoopis põhjustada see, et klassikalise malmist kollektori asemel on sel torudest kollektor, praegu kuumakatet pole tagasi pannud, kuna nii pääseb paremini ligi sinna taha.
Pole midagi targemat teha