20-06-2014, 20:15 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 20-06-2014, 20:18 PM ja muutjaks oli Basilio.)
(20-06-2014, 19:51 PM)meli666 Kirjutas:No ei tea kas pooleks lõhkuja päris 100% mõttetu on. Oleneb muidugi jah, millega võrrelda. Mina olen sunnitud võrdlema kirve, kiilu ja kuvaldaga. Neid asju on saanud pruukida küllaga. Kavas on masinale teha ka neljaks lõhkuv kiil.(20-06-2014, 08:19 AM)Basilio Kirjutas: Peenemad ja sirgemad pakud kavatsen niikuinii kirvega pooleks lüüa. Need mis paari-kolme laksuga pooleks ei lähe, lähevad kuhja masinat ootama.Vaat siit tekstist tulebki välja ainult kiiluga pooleks hüdrolõhkuja mõtetus.
Kui aga panna 6-ks või 8-ks tera, siis ei tee see "tavasilinder" jällegi midagi. Olgu või 250 Bar see pumbarõhk.
Restiga lõhkuja on kõva sõna küll, ei ütle paha midagi. Kui pappi on, miks mitte. Võiks siis mõelda juba terve halumasina(wood processor) ehitamise peale, kui pikemaid puid palju peeneks teha. Mina pean piirduma sellisega, mida ehitan. Tsiteerides kodumaist animaklassikat: "Olud on sellised!"
Küsiks veel sportlikust huvist, mis wägi seda monstrumlõhkujat ringi ajama hakkab?
Eespool mainiti ka juba hea tehniline lahendus ära, kaheastmeline pump, mis lubab kasutada lahjemat mootorit. Minu teada on ka 7t hiinakal juba kaheastmeline lõhkumine peal. Kui puu vastu hakkab, lükkad kangi lõpuni ja siis saad maksimumrõhu.
Kindlasti ootan huviga kommentaare ja pilte.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.