21-06-2014, 17:39 PM
(21-06-2014, 17:12 PM)talka Kirjutas: Meil disla mazdal oli kah miskit analoogset, diagnostid värgid miskit tarkka ei näidanudki ja ei saandki aru miks jõudu pole, kohati käis nagu kulda ja siis sureb lambist ära ja ajab valget... a üks vähe tervama silmaga vend siis nägi et pumba juurest miskil juhtmekimbul isolatsioon maas ja paljas juhe käib vasta keret... läks siis teip ümber ja saigi asja korda!Olen ühe volkariga sarnast viga otsinud - veaks oli temp andur mis lekkis ja tosool pani aju piskikusse mis just kurvides seal pistikus lühist andis.Et vb võib äkki midagi sanast olla.
Teemasse - Enamasti on mapil 5v signaal, mis vaakumiga (kuni miinus 1bar) on 1v ligidal aga järsu gaasi vajutamisega peab järsku liikuma umbes 4voldini (olenevalt auto margist)
Ühe vanema mazdaga sai ka aastake tagasi jamatud millel ei olnud jõudu. Käivitus ning töötas ühtlastel pööretel ilusti aga kui oli jõudu vaja siis kõhis,turtsus ja tegi veel 100 muud trikki. Üle sai mõõdetud kõik andurid aju pistikust ning isegi pihustid said kontrollitud kuid viga oli üllatavalt lihtne - õhulugeja signaal oli ca 0,2v mõõda mida ma ei pannud esmapilgul tähelegi (tootjad annavad ju normi vahemiku mis alati ei klapi). Seega isiklikult saadaks selle suksu arvuti alla ja laseks kõik andurite signaalid üle mõõta.
Lisaks mainin, et olen ka ühe opeliga samamoodi jamanud ja tulem oli jällegi õhulugeja. Kuid see turtsus ka odava anduri peale. Originaal küljes ning oli elu kui lillepidu.

Et vb võib äkki midagi sanast olla.