17-01-2015, 21:54 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-01-2015, 21:56 PM ja muutjaks oli Basilio.)
(17-01-2015, 20:21 PM)Veskioja Kirjutas:Ja siis? Hoiatasin vaid levinuimate apsude eest, mida on lihtne vältida. Muidu hakkab jälle kisa pihta, kuidas led ikka kohe üldse kuhugi ei kõlba. Kui mõni siit välja luges, et ledist tuleb kaarega mööda käia, siis ei saa ma sinna midagi parata. Ka elektrivalgusele üleminekul oli piisavalt küünla ja petroolilambi fänne, kes olid seda elu lõpuni. Jäägu igaühele oma. Mina olen elamise ledidele üle kolinud ja üldiselt rahul.(11-01-2015, 21:24 PM)Basilio Kirjutas: Interneedusest:
on led ribad sama valgustugevuse juures 2x väiksema(vähemalt) voolutarbega. Tolmusesse kohta ei soovita veekindlaid ribasid. Neid kattev silikoonist "sült" on soojaga väga kleepuv, puhastada võimatu. Külmaga on see aga kõva nagu klaas. Mitteveekindlad ribad soovitaksin katta millegagi, mis kaitseks niiskuse eest ja moodustaks sodi hülgava kihi, et oleks hea puhastada. Led ribade enda kleeplint ei ole riba üleval hoidmiseks piisav. Paigaldamisel on vaja kasutada täiendavat liimi, ntx "Momenti" või midagi selletaolist. Vastasel korral kooruvad ribad varsti maha. Kui mitte enne siis suvesoojaga kindlasti.
Seletan siis pikemalt lahti:
Led ribale tuleb vaid Moment liimi alla panna kas täppidena, või et tummisem oleks - jutina. Siis seisab küll. Rõskesse kohta paigaldades olen mitteveekindla riba enne lakiga üle tõmmanud ja OK. Kinnitamata andmetel ei juhtu sellega ka niisama midagi kui lausa vesi otse peale ei jookse. Ennem hakkab roheliseks tõmbama veekindel, mis ei lase silikooni alla pugenud niiskusel kuivada. Veekindlat riba külmakraadidega paigaldama minna ei tasu, liiga jäigaks tõmbab kõik.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.