08-02-2016, 12:34 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-02-2016, 12:38 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(07-02-2016, 13:31 PM)vipi666 Kirjutas: Ma eile Rimis avastasin, et LEDid on hea hinnaga, GU10, mida siiani kasutan 5,5W = 50W peab täitsa paika. 6 LEDiga pirn, tarbib siis 5,5W ja tõepoolest valgustab 50W halogeenimõõtu.Minu arust (õigemini, "tundub") on see suhe LEDiga viimase kasuks veel parem! Korralik LED on nii "tugeva valgusjõuga", et vahetades peab alguses suisa harjuma. Eriti need piimklaasiga "klassikalised" pirnid. 10W LED on vaat et kaks 100W tavapirni.
Suvekodus mul 12V ja seal 5W LED annab küll julgelt poole rohkem valgust, kui 50W halogeen. Niisama olemiseks suisa "häirivalt palju" sest siiani harjunud tavaliste küünadega elama. 3W on paras, asendab a'la vanasti kasutatud 5 tavaküünalt. 5-vatine on kuuripoolel, et näeks öösel põrandalt kruusa seest liistunaelu otsida Ja siis pliita kohal eraldi lülitatav, kui vaja peenemat sööki teha. Kusjuures mingid "suvalised" Maximast soetatud.
PS: omajagu kogemusi ka purjekatelt ,kus siiani olid enamasti halogeenid. Veel 3-4 aastat tagasi ei olnud selliseid 12v LEDe, mis olnuks lugemiseks parajad ehk mõni kuumutav halogeen tuli ikkagi lakke jätta. Praegu on kas LED ise või optika niipalju arenenud, et valgusjõudu jagub teistelegi jagamiseks. Kusjuures terve suure jahi "leeditamine" ei maksa enam pisikese purjeka hinda