Esimesed sõidurõõmud

Tore kuulda, et paljudel juba hooaeg alanud. Loodetavasti saab see aasta ilmade poolest palju sõita.

Kui jätkata sealt, kus ma eelmine kord pooleli jäin ,siis.........

Lootsin,et nüüd siis probleemid seljataga ja vaikne cruisimine võib alata. Saigi mõned tiirud kodu ümber tehtud ja kuna tsikkel keeldus vahepeal korralikult töötamast, hakkasin asja uurima. Selgus, et karburaatori (K-55b) nõel ei püsi selles asendis, kus ta olema peaks. Kes ei tea,siis tegemist karpaga, mille segu saab reguleerida vaid ?õela liigutamisega ja seega on korralik nõel ja selle paigalpüsimine väga tähtsad. Katsetasin ja jändasin asjaga tükk aega, aga päris korda ei saanudki. Sätin nõela kenasti paika ja alustan normaalselt sõitu(ratas käib tühikäigul,kiirendab, sõidab kiiresti ja tõmbab pöörded alla täiesti normaalselt) kuid varsti hakkab lödistama ja tõmbab ilmselgelt täis. Kui karpa nüüd lahti võtta, on nõel kõige alumises nõksus, ehk segu kõige rikkam. Ka mitmekorde nõela kinnitusklambri painutamine/pigistamine ei andnud soovitus tulemust. Aga see selleks, kuidagi ikka korda saan.

Teine probleem on see, et ratas liigub aeglaselt. Külamehed ikka räägivad,et Kovross lendab sajaga nagu niuhti, kuid minu omale on 80-ki püüdmatu kiirus. Gaasirutskal keeramisruumi nagu veel natule on aga mootor teeb juba 65 juures loomalikke hääli ja süda lihtsalt ei luba väiksekest rohkem piinata. Mida teha? Mootoriks Voshod 2 jõuallikas.
Ise olen mõelnud, et laseks teha suurema vedava hammasratta. Praeguse 15 hamba asemel näiteks 17. Väike jõukaotus ei hirmuta, sest kiirendab tsikkel 60-ni vägagi nobedalt.

1950 M-400; 1962 K-175A; 1984 Accord, 1973 Mopar power, Swedish daily-driver Wagon
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Esimesed sõidurõõmud - Autor: valts - 11-04-2004, 22:38 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne