01-08-2017, 20:07 PM
(08-07-2017, 18:58 PM)Veskioja Kirjutas:(11-08-2013, 13:37 PM)olli Kirjutas: Praeguseks olen ise juurde hankinud originaal pöördadra ning tagakopa.
Ahoi.
Tahaks ka omal koppa,aga ei suuda arvata,kui paksu mat.kasutada.Ehk laenaksid mulle selle mõõdud,siis ei peaks vähemalt neid ise tuletama.Kallutuse teeks omal ehk lukustiga,st.et kukub kolksti,kui päästik avada ja kinnitus traka külge peaks tulema selle aukudega kolaka külge,kiire ühendus
Käisin ekstra poes uurimas kui paksust metallist on sihukesed väiksed kyhvlid tehtud , tuli välja et 4 mm nii hiina omad kui ka meil siin eestis toodetud. Möötsin poes samasuguse kyhvli yle nagu ollil sabas ilmselt tal ongi see eesti toodang, poes maksab sihuke 300 kopikatega. Läksin siis KANE metalli ostsin umbes samas möödus lehtmetalli jääke aint siis vastavalt 5 ja 6 mm lihtsalt olid olemas sihukesed sobivad tykid . Metalli peale läks alla saja euri siis , kuna ma ise nii hästi keevitada ei oska vötsin Olli traktori pildi kus tal kopp sabas ja läksin keevitaja juurde et tee mulle sihuke asi. Ning valmis ta saigi , muidugi ilmselt iga trakatsi omanik haagib erinevalt sappa ja kinnitussysteem igal omanikul erinev. Yldiselt tuli ta mul siis kätte ca 200 ga . Noh ega ei pea poe möötudega täpselt sama ka ju olema möni cm sinna tänna ei mängi mingit rolli , laiust kyll jälgisin et oleks tiba kitsam kui trakats. Et kus traka ees sinna ka kyhvel taga mahub, 4cm sai kitsam kui trakats. Kui valmis sai nii ma mötlesin et krt tagatuled ma 1kord ära löhun eks pean hoolikamalt jälgima . Kuu aja pärast önnestuski yhe klaas ära löhkuda töötuhinas, teisel keerasin lihtsalt klaasi maha siis , suvel neid tagatulesid niikuinii eriti vaja ei lähe . Muidugi eks alguses sai omale ikka hirmu ka tehtud sest paraku ma pole elukutseline traktorist . Lihtsalt algul kui sai mulla ja kivisegust sodi ladestuskohta teisaldatud ning kyhvel jäi liiga ylemisse asendisse, ei olnud harvad juhud kui kynklikul pinnal oli ainult 3 ratast maas . Esimene kord kyll kui 1 esiratas oli ilmselt juba 20cm maast lahti, mötlesin no nii, nyyd lähen ymber . Aga päästis kiire kyhvli alla laskmine . Vöib olla oli rohkem ka öhus paraku ei olnud mahti see moment möötmistöödega tegeleda . Eks loomulikult oskasin edaspidi asja jälgida.