02-02-2018, 13:24 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-02-2018, 16:27 PM ja muutjaks oli unimüts.)
(02-02-2018, 13:02 PM)Daff Kirjutas: Vot see pilt on nüüd küll huvitav mis albumis esimesena avanes. Tundub, et siit on lisaks õliradikale võetud väljavõte ka salongisoojendusele. Kokku on näha kolme voolikut mis on seotud õliga. Arvatavasti üks vooliku ots on varjatud kujul veel kusagil, nimelt õliradika tagasivool. Skeemi järgi peaks see olema õhusuunaja all kahe silindri vahel plokis.
Algselt oli mul plaan puurida reduktsiooni klapile auk sisse ja võtte sealt väljavõte ning tagasivool viia stutseriga karterisse. See pilt andis kinnitust, et mu plaan polnudki vigane. Tehas asja analoogselt lahendanud. Nüüd jääb veel välja võluda 120 reduktsiooniklapp või kui see ei õnnestu siis lihtsalt vanale puuriga auk sisse lasta ja ära stutsida.
Hobujõududest veel nii palju, et tabel mille leidsin väidab, et 30 Hp -sel mootoril on 2000 pööret ja 25 Hp-sel 1800 pööret.
Daff sa oled paha.
Ma ise jällegi ei viitsi soendustega tegeleda. Ise tunnen hoopis korralikest poritiiva laiendustest puudus.
Niipalju võin pumpadest pealekeeramise peale rääkida. kui minu t25a-1995a masin asfaldil täislaksuga madalate ratastega sõitis siis oli tal kiiruseks 25km/h, kõrgetega täpselt 30km/h (sain kunagi hoiatuse sinikuubedelt rallimise eest) Teine 1989a masin sõitis aga 22-23km/h liikluskiiruse sildi ja auto, mis kõrval sõitis järgi.
UUemal 95a masinal ei ole probleemi sikutada 22 piilist kultivaatorit, teisel tõmbab hinge kinni.
PUmpadest UUel vahetati 91a pumba vastu pump välja ja seega nö vanatüübi pump pandi peale. Siit jällegi ma välistaks selle pumba teema. Sama kehtib ka mul teiste masinatega, millel on nüüdseks kolmel ühe tootja 2utn ridapump peale pandud. Pump kõigil sama, kuid ühel jõudu 22kw. Ise kahtlustan pigem väntvõlli ja hooratast.
Käisin juhuslikult siin ühte t30a80 just kaemas ja vaatasin ka tema originaal pumpa. Tõsi tal on peal pirka 1100 ----2000 ehk siis on pöördeid tõstetud. Samas seda nägin ma ise esmakordselt, kuna siiani nähtud maisnatel on olnud pumbad vahetatud. Samas nii väga ei usu ka seda, et keegi keeras pumpa veidi juurde teistel masinatel. Seega olen arvamusel, et need kw on mujalt tulnud peale pumba.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.