03-10-2018, 10:04 AM
Mul oli aastaid vooluga ikka täielik ikaldus. Elu looduskaunis kohas on teinekord päris karm. Vool kõikkus mis kole. Pinge ei kannatanud kriitikat. Ülekandetasudest olin vaba "kompensatsiooniks" ja muudkui kirjutasin kirju eesti energiale ja muudele instantsidele kuniks nemad must tüdinesid ja uue liini vedasid. Aga sellel ikalduse ajal ei pannud ma küll tähele, et oleks mõjunud kuidagi ledidele või tava hõõgpirnidele. Ainuke asi mis kaks korda maha põles oli hüdrofoor mis ei suutnud 180 voldi juures survet üles lüüa ja jäi inisema.
Led pirnile aga on kahjulik kui vool kaob ära vaid murdosa sekundiks. Selle peale trehvasin ise kui kuuri all keerasin oma värisevate käekestega led tõlvikut pessa voolu all. Kaks kiiret vilksatust ja pimedus. Panin teise samasuguse pessa ja poisiraisk tegi kohe katse. Lülitas lülitist voolu kiiresti välja ja sisse paar korda ning jälle vaikus. Issi mine too uus pirn.
Led pirnile aga on kahjulik kui vool kaob ära vaid murdosa sekundiks. Selle peale trehvasin ise kui kuuri all keerasin oma värisevate käekestega led tõlvikut pessa voolu all. Kaks kiiret vilksatust ja pimedus. Panin teise samasuguse pessa ja poisiraisk tegi kohe katse. Lülitas lülitist voolu kiiresti välja ja sisse paar korda ning jälle vaikus. Issi mine too uus pirn.
Aquila captas non muscas.