21-12-2019, 22:44 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-12-2019, 22:45 PM ja muutjaks oli Aare R..)
Eks see kõik sõltub ka sellest, millistes ruumides millist valgust vaja on. Päevavalgusele enam-vähem vastav peaks olema 4000K, mis ma ka omal garaaži panin. Mul oli veel nii, et algul olid seal mingid klaaskuplitega veneaegsed lambid, algul panin nende asemele luminofoorid ning hiljem asendasin luminofoortorud LED-torudega ning vähemalt minu silmis läks pilt/valgus ikka väga heaks. Toas aga küll- ka seal on mul kõik LED-id (kuigi vahemikus 2700-3000K, kuid ütleme nii, et igale poole see 4000K ei sobi ning kui on ikka soov selle hõõgniidi-valguse järgi, siis 2700K on täpselt see, mis sobib, samas valgust pakub 4000 nagu rohkem.
Kuid võrdluseks näiteks veoka sisevalgus- kunagi üks töökaaslane vahetas ka kõik salongis olevad hõõgniidiga pirnid LED-ide vastu välja ning see, mis välja tui, küll väga hubane ei olnud- LEDid olid jube sinised ning see ei kõlba küll mitte kuskile. Sama on ju ka sõiduauto (ka xenon) lampidega- seal peetakse optimaalseks 4300K, üle selle on pirn jube sinine ning mida sinisem, seda rohkem neelab eriti märg tee selle valguse ära. Minu arvates sõltub palju valguse temperatuurist, et mis kuhu sobib ja kas üldse sobib.
Kuid võrdluseks näiteks veoka sisevalgus- kunagi üks töökaaslane vahetas ka kõik salongis olevad hõõgniidiga pirnid LED-ide vastu välja ning see, mis välja tui, küll väga hubane ei olnud- LEDid olid jube sinised ning see ei kõlba küll mitte kuskile. Sama on ju ka sõiduauto (ka xenon) lampidega- seal peetakse optimaalseks 4300K, üle selle on pirn jube sinine ning mida sinisem, seda rohkem neelab eriti märg tee selle valguse ära. Minu arvates sõltub palju valguse temperatuurist, et mis kuhu sobib ja kas üldse sobib.