11-06-2020, 12:18 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-06-2020, 14:47 PM ja muutjaks oli stretch.)
Janka Kirjutas:Korra juba mainisin ehitisregistrit ja seal olevat projekti, aga kuna keegi sealt ju otsida ei viitsi, siis uurisin seda põgusalt ise veidi lähemalt. Tegemist on loomulikult UUE projektiga, mis sai kooskõlastused alles käesoleva aasta aprillis ning mille järgsete ehitustöödega pole vist veel alustatudki. Projekti koosseisus on põhilise joonisena esitatud asendiplaan, millel on ära näidatud nii olemasolevad kui ka rajatavad müratõkkerajatised, milleks on nii müratõkkeseinad kui ka -vallid. Mina saan sealt aru, et põhilise meetmena ongi rõhutud just müratõkkevallidele, mis juba praegu ümbritsevad enam-vähem kogu ringrada. Müratõkkeseinu (mida ka projektis müratõkkeseinadeks nimetatakse, sest mingi osa planku on seal nimetatud lihtsalt "aiaks") on seal tegelikult jooniselt hinnates ainult ca 400 meetrit. Vat nüüd sellest olemasolevast 400 meetrist umbes 300 (sealhulgas ka Janka viidatud "lind lendab vahelt läbi/tra küll!" tüüpi lõik) kavatsetakse selle projekti kohaselt mingit moodi ümber ehitada. Kahjuks ei oska kommenteerida, mida see endast täpsemalt kujutab, sest mingeid müratõkkeseinte lõikeid või detailsemaid konstruktsioonide kirjeldusi kui "Rajatavates müratõkkeseintes on kasutatud vähemalt 50mm paksust puitu või SW-paneele, mis annab vajaliku nõutud tarindi massiks > 30 kg/m2" ma sealt projektist ei leidnud. Kui arvestada, et tegu on eelprojekti staadiumis tootega, siis pole muidugi ka midagi imestada.v6sa Kirjutas:Tra küll!Janka Kirjutas: V6sa, vaata teisi pilte kah. Otsida ikka oskad? Või käi kohapeal ära.
...
Ma käisin kunagi Prantsusmaal Nogaro ringrajal tolle maa driftikunnide jõukatsumist kaemas. Sama ürituse raames korraldati ka ülesvurfitud autode näitus.
Toimumispaika maandudes olin alguses tiba hämminguski, et ei tea, kas ürr on ära jäänud või mis, et mingeid hääli sealsamas asuvasse linna ei kosta. Isegi näituseplatsile ei kostnud mootorimüra. Viisakas ja läbimõeldud helide peegeldamise-summutamise plangustik oli ehitatud nagu hiljem selgus.
Ma olen seal mitte ainult käinud, vaid suisa osalenud "arutu müraterrori" tootmisel eelneval suvel
Aga eks see on ikka teada, et meil ei osata midagi ja vat välismaal on ikka õiged asjad ja inimesed.![]()
Las arendaja teeb asja lõpuni ja siis saame kuulata.
Ma ei viitsi enam, las ta jääb.
Ehk siis lühidalt kokkuvõttes: kogu projekt on koostatud peamiselt olemasoleva müratõkkeseina ümberehitamiseks, sest täiesti uut seina on sinna projekteeritud ainult mingi 15 meetrine jupp kuskile põhjapoolse värava juurde.