26-06-2020, 14:06 PM
oltsberg Kirjutas: Kirjutas:Saan murest aru, mul tekib ka katlakiviliivaga kraani ummistus. Süsteem näeb välja sedasi, et lahtine paak ca 100l, ahju tagaseinale keevitet "kauss" kust tulevad 3/4'' torud paagi tagaseina sisse ja paagi eesservas on põhjas kuulkraan paarimeetrise voolikujupiga pesukaussi vee laskmiseks. Iga kord enne ahju kütte panemist kui paak on ka pooltühi võtan voolikuotsa suhu ja puhun kraani läbi, igasugu katlakiviliiv jms sodi lendab kaugemale. Sedapsi kestab kuni torud katlakivist umbe lähevad ja ahi on läbi põlenud ehk kuni 10 a, siis ahi vahetusse, torud puhtaks ja uuele ringile.(2 tundi tagasi)diesel Kirjutas: Kirjutas:üle mõtlemine?
mis muda? samast kraanist lased ju igal pesupäeval omale kaussi vett.
Ei ole ülemõtlemine, katlakivi ja praktiline kogemus onVana süsteem oli selline:
Ja aeg-ajalt juhtus, et kraan ummistus ära. Heakene küll, mina panin kindad kätte ja jope selga (et ennast auruga ära ei põletaks), tõstsin kaane maha ja võtsin kopsikuga, aga naispere sellise vägitükiga hakkama ei saa![]()
Puuduseks liiga väike maht (50l), millest perele ei jätkunud ja kehv liibuvus vastu ahju (plekk hakkas kuumaga lainetama), mis tingis selle, et vee soojendamiseks kulus uskumatult palju aegaPealegi uuel ahjul ei ole võimalik seda kasutada. Treiali juures on käidud (torusid keermestamas), enamus jubinaid ostetud, tagasiteed ei ole
![]()
Ega ma päris ilmaasjata kah ei põe, praktilised kogemused on taga. ...
Vahel võtan ka ülalt vett, ilma lisa turvavahendita. Minu mure on see, et poole leilitamise pealt tuleb osa vett välja lasta (40 l nõu pesuruumis), kuna vesi läheb keema ja märg aur mulle ei meeldi. Kui külm kaevuvesi peale pumbata, siis saab lõpuni vihelda. Sellest 40 l keevast veest täitsa jagub 2-3 inimesele pesuvee timmimiseks. Järgmisel vahetusel tuleb uuesti vett vahetada.

Vana süsteem oli selline: