(21-07-2020, 08:54 AM)hulgus Kirjutas: Suur 400l paagiga nõuka "misseemarkoligi" kompressor toidab mitme väljundiga mitmekümne meetrist süsteemi. Kompressori paagi all on "automaatne" veeeraldaja mis koosneb puupunnist, kaltsust ja mulle teadmata elementidest. all on väike ämber, mida vaja väga harva tühjendada. Iga väljund on tehtud 3" silindri külge ja all on tavaline ventiil tühjenduseks, need on alati kuivad olnud. st. mingil määral toimib paak ise küllMittelekkivad CO7 paagid nii hästi ei tööta ja järgnev 5eur niiskuseeraldaja korjas värvides vett küll.
Samas kui meenutan, siis püstolini sellesama "propaaniballoon kolmikuga tehaseava pidi süsteemis" lahenduses värvimisel nähtavat niiskust ei jõudnud. Jätan asja nii ja tegelen probleemiga, kui see värvimise tulemuses kajastuma peaks.
panin lõpuks oma kompressorile ka rõhurelee külge, aga see tõi ootamatu tõrke: mootor ei jaksa taaskäivituda, kui süsteemis on üle 4bar rõhku (soojana. Võimalik, et talvel vähemgi). Releel on vaid üks reguleerkruvi ja sellega saan maksimaalse on-off siis vastavalt 4bar-6bar.
mootorilt ma andmeid välja ei loe, aga silma ja kõrva järgi on 2800rpm ja ca 4kW. Mootori rihmaseib on päris suur (väljast pea 130mm) ja ilmselt algupärane: rihm jookseb kattega peaaegu paralleelselt.
Jaksab lüüa üles ca 10bar surve ja ilma lisapaagita vähem, kui minutiga. Suruõhupüstoli pideval kasutamisel püsib surve 7,5bar peal. On justkui optimaalne ja ma ei tormaks seda muutma.
Kuidas ksf-de CO7-d toimetavad ja millest koosnevad?
Oma probleemi lahendus paistab mulle kolmeastmeline lüliti (väljas / rõhurelee / mootor otse). Releed kasutan vaid värvimise ja lihvimise puhul, mille puhul survevajadus on väike, aga ajas pikem. Kui otsikuks aga suruõhu- või rehvipüstol, siis pidev töörežiim.
see toob aga kontseptsiooniküsimuse: kas pigem reguleerida liinisurvet meh rõhuklapiga, mis liigse õhu välja laseb (tolm pole probleem) või survelülitiga? Eeldades, et nende täpsused on sarnased (mida nad ka on). Elektriarvet ei karda ja sellest palju olulisem on vana hea CO7 võimalikult hea kestmine. Kas pikema elu annab nt 30min tsükli puhul järjest töötamine või töötamine sama 30min jooksul nt 30 taaskäivitumisega (ütleme, et tööaeg on selles 30min aknas 15min)?
Kui eelistada meh klappi ja kõrgema rõhu puhul panna kompressor pidevana tööle, muutub rõhulüliti aga üpris mõttetuks elemendiks. Sisuliselt kasutaks ma siis kompressorit samamoodi, nagu seni ilma rõhulülitita