03-02-2021, 22:57 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-02-2021, 23:10 PM ja muutjaks oli spitfire.)
Sellele nimeteemale saaks kena ja rasvase punkti kui nälgiva proletariaadi esindajad (nagu Kassitapp väga tabavalt kirjutas), lappaksid kartoteegis oligarhide tungival soovil tolmunud mapkasid ja otsiks välja kasvõi ilma propuskita sõidu kohta NKVD protokolli (nagu ühes väikeses riigis juhtus kus keegi Kersti Talvik sõitis Gaz24 ilma lubadeta jms, aga auto ajaloo seisukohast hindamatu ajalooline materjal Volga huvilistele) kus võiks siis lugeda mis sellele lapsukesele ametlikuks nimeks sai. Birkast tulemüüril vast ei unistaks. Selliseid kaudseid dokumente võiks olla tegelikult sadades, kus auto mark ja mudel läbi jooksevad. Ma väga ei imestaks, kui see lapsuke jäigi lihtsalt L1, kuna tootmiseni tegelikult ju ei jõutudki ja lõpp produkti nime küsimus langes selle avantüüri lõpetamisega ära.
Üks vihje oli ju tegelikult veel. Auto müügi kuulutus Lenska ajalehes 1961 aastal, kus seltsimees müüs... minu meelest Leningrad-1-te. Kui vaadata mis nime all L1 automudeleid 1:43 turustatakse, siis ikkagi Leningrad-1. Kui vaadata teisi nõuka autode nimesid, siis ega see mõte väga kõrgelt ei lennanud.. sündisid ju ka Moskvitš. Ja Tartu-1.
Nii kirjutab ZaRuljom 1933 alguses:
Sisse antud tellimus ja katsetused toimuvad nimetuse all L1 ehk Legkovoi Pervoi, kas sama nime saab ka "Punaste Putilovlaste" lõpp produkt - ei ole veel otsustatud.
Üks vihje oli ju tegelikult veel. Auto müügi kuulutus Lenska ajalehes 1961 aastal, kus seltsimees müüs... minu meelest Leningrad-1-te. Kui vaadata mis nime all L1 automudeleid 1:43 turustatakse, siis ikkagi Leningrad-1. Kui vaadata teisi nõuka autode nimesid, siis ega see mõte väga kõrgelt ei lennanud.. sündisid ju ka Moskvitš. Ja Tartu-1.
Nii kirjutab ZaRuljom 1933 alguses:
Sisse antud tellimus ja katsetused toimuvad nimetuse all L1 ehk Legkovoi Pervoi, kas sama nime saab ka "Punaste Putilovlaste" lõpp produkt - ei ole veel otsustatud.