28-06-2021, 22:31 PM
(28-06-2021, 17:25 PM)hillar2 Kirjutas: Paremini pidi siduma kui jämedamat nööri kasutada. Peenemaga pidi probleeme olemaMillist nööri saad kasutada, pead katsetama - sõltub see nii nööri kvaliteedist kui sidumisaparaadi, eeskätt sõlme moodustava lusika ja selle haaratsi kulumisastmest. K442 eelistas 400 m/kg, 453 on korras olles vähenõudlikum. Kui masina seisukord ei ole teada, alusta pigem haakuvamast (jämedamast) nöörist ja katseta, kui peenikesele saad minna. Tõenäoliselt tuleb ka sidumisaparaati reguleerida - kui Sul algmõõdud on teada, siis reguleerimine toimub mutri kantide, mitte pöörete kaupa. Sidumisaparaadis kasuta head määret, aga kogusega ole tagasihoidlikum. Ebemeid, millele ksf! Võsa viitas, ära karda - sidumisaparaadi peal on piisavalt tuult

Nööri ots seo peale nõelasilmast läbiviimist kuhu tahad

NB - veelkord - nõelast nööri käiva JVV-ga läbi viia ei tohi - tühjalt loksuv masin võib palli pikkuse lukusti loksutada sidumise faasi talle meeldival hetkel ja nõelad käivad ruttu üles. Nõelaraam käib pea vastu masinat sel juhul ja kui seal käsi-õlg vahel on, oled paremal juhul viljakuivatuseni kipsis.
Nõelte silm kipub kuluma - st nööri soon sinna sisse. Selle vastu aitab ümarviil, et teravad servad ära ümardada. Üldiselt on 453 lollikindel (452 oma lapiti asuvate näpitsaga on oluliselt kapriissem).
Sidumisaparaatide puhastamiseks on parim suruõhk.
Kui kolvi rullikuid vahetad ( v neis laagreid), tuleb kolb kindlasti üle reguleerida - terade vahet sai mõõdetud tikuga

80-ga pressides oli lisaks see mure, et JVV siduri pidur ( v mis lint see oligi - mul pole rohkem russe olnud) läks looja karja - 453-l, vähemalt minu omal, vabajooksusidurit ei olnud. Seega, kui hiljem midagi toekamat vaja - mul nt sõnnikulaotajat, tuli russ kraavi upakile ajada, siis sai õli välja laskmata JVV välja võtta ja lindi üle neetida v ära vahetada - enam ei mäleta.
Töötava heinapressiga saad pöörata ainult vasakule (kardaani nurk), muidu kuuled huvitavaid helisid (kui Sa just lainurkkardaani ei kasuta)