17-04-2022, 08:51 AM
Kui ma oma Opeli ümberehitusluba taotlesin, siis tehti esimese asjana mulle selgeks, et EW-s kehtivate seaduste puhul on kere auto identiteedi kandja. Ehk siis kui nostalgilistel eesmärkidel on oluline, et kindlasti oleks tegu selle VIN koodiga masinaga, siis ega muud teha polegi, kui hambad ristis edasi keevitada. Kui aga nostalgia on läbi sõela vaikselt minema tilkunud, siis on ju maailm valla. Esimene küsimus, kas see peab olema Vectra B, kas universaal ja kas diisel mootoriga. Kui vanast tahetakse säilitada siiski midagi, siis võimalikult korralik dokumentidega kere ja sinna ümber laduda. Samas, kas lihtsam poleks siis juba osta komplektne masin ja jätta punane varuosadoonoriks? Ka täiesti korras masin (20+ aastat vana Opel pole seda suure tõenäosusega nagunii) võib olla projekt, eriti, kui tegu suht planguga alguses. B-le pakuti minuteada nii automaatset kliimaseadet, püsikiirushoidjat, Irmscher I500 pampreid jne. Okidokis näiteks hetkel 50.- eest saadaval sportlikumad esiistmed.
Mis praegusesse aga puutub, siis hakka pihta sellest, et käi kogu auto ja põhi läbi ja hinda olukorda. Siis vähemalt tead, mis ees ootab. Muidu leiad moti üles, keevitad selle koha ära ja avastad järgmise roostepesa ja siis järgmise ja siis järgmise. Lihtsalt näiteks ühe jaapanlase kerest, kus alguses tundus, et natuke tuleb juhi jalgealt pleki serva vahetada aga pleki all avanes selline vaatepilt:
Järgi jäi sellest niipalju:
Ja tegelikult pidi pilt pleki all olema selline:
Et ma sinu teemat ei risustaks, siis anna märku ja ma kustutan need pildid ära.
Mis praegusesse aga puutub, siis hakka pihta sellest, et käi kogu auto ja põhi läbi ja hinda olukorda. Siis vähemalt tead, mis ees ootab. Muidu leiad moti üles, keevitad selle koha ära ja avastad järgmise roostepesa ja siis järgmise ja siis järgmise. Lihtsalt näiteks ühe jaapanlase kerest, kus alguses tundus, et natuke tuleb juhi jalgealt pleki serva vahetada aga pleki all avanes selline vaatepilt:
Järgi jäi sellest niipalju:
Ja tegelikult pidi pilt pleki all olema selline:
Et ma sinu teemat ei risustaks, siis anna märku ja ma kustutan need pildid ära.