19-09-2023, 10:36 AM
(15-09-2023, 10:07 AM)kass Kirjutas: Hommik!
Tundub tänavu hea BMW - tsiklite aasta olevat! Mina neid ei tea ega tunne, aga kas esimese seeria BMW 2/4 tulidki tehasest Bosch JN5 tagalaternatega? Ma saan aru küll, et kuidagi peab lahendama selle väikese ebakõla, et vist kuni 1934 polnud Saksamaal taganumber eriti moes ja tsiklid tulid tehasest ilma taganumbri aluseta ja polnudki vaja numbrimärki, mida polnudki, valgustada. Aga akti märkuste lahter on olemas või ka see alajaotis aktis, kus tuled - viled jne värk.
Bosch JN5 vist tuli küll 1931 juba tootmisse ja esitulega sobib ka komplekti, aga I seeria R2 - l oli minu teada ikkagi hoopis teine tagatuli porilaua küljes, või mis? (vt. lisatud fotot, igaks juhuks lisan, et seal on II seeria R2, aga seda enam)
Vb liigne norimine, aga see on juba teine selline R2 ja võib juhtuda, et nüüd panevad kõik I seeria R2 omanikud, keda kindlasti on meil siin palju, rahuliku südamega JN5-d ja ütlevad, et nii on ja kõik on ära põhjendatud...
Hommik.
Asjakohane märkus. Aga ikkagi. Tagatuledega tegelesid vähemalt 4 inimest. Sai uuritud omaaegseoid katalooge ja internetiavaruste pilte. Täit selgust ei saanudki. Kuna kuskilt leidsime suht ajastukohase pildi kus sarnane valgusti kasutusel, ei puutunud teemat rohkem. Erinevaid tootjaid ja kooslusi oli rohkem kui küll. Täit õiget vastust küsimusele ei oska kirja panna. 12 aasta pärast saab uuesti hinnata, äkki siis oleme targemaks saanud ja võimalikud möödalaskmised saab ära märkida.
Lisamärkusena- R2 JA R4 olid toodud Eestisse mäletamistmööda Tšehhist.
Paremat!
Margus Siilbek