26-09-2023, 13:24 PM
(26-09-2023, 12:35 PM)honkomees Kirjutas:Ma ei saa enam hästi aru, mis teie mõlema heietuste point on. Kui elad karup...s, siis pole lootustki et sinna võiks mingi kõigile sobiv bussiliiklus tekkida, olgu meil nii rikas riik kui tahes. Ainus võimalus on auto.(26-09-2023, 09:06 AM)Aare R. Kirjutas: Ksf honkomehe jutt on tõesti õpikunäide, mida peaks nägema need seal Toompeal, et nad aru saaks, kuidas PÄRIS elus ja PÄRIS Eestis elu käib. Kogu see jutt kõlab küll anekdootlikult- sõidad autoga, et viia inimene ühele bussile, et saade teise bussi peale jne ...No sellele lisaks, et kui autot pole siis pane sellele 5 tunnile bussisõitmisele-ootamisele veel 1,5 tundi 8 km jala läbimiseks juurde.
Vanasti vene ajal isa sõitis hobuse reega alevisse see 8 km, sidus hobuse tuttava maja juures puu külge ja õhtul tuli tagasi, võttis hobuse ja koju tagasi, ikka ümberistumistega jne. Sõiduauto oli küll olemas, kuid talvel ei saa ju meie kandist sõidukaga välja ja tollal ei lükatud väiksemaid teid üldse.
Ja kui mõnus on 8 km kauguselt poest tulla seljakotitäie toidumoonaga vms. Telli veebist maale leiba ...
Mul omal ka maakodu pärapõrgus, buss käib seal paar korda päevas aga ma ei ole aru saanud, et kes sellega sõidab, sest absoluutselt kõigil on auto, pensionärideni välja. Okei paaril professionaalsel joodikul ei ole.
Kui point on see, et automaksu ei peaks olema, siis seda kindlasti, aga elukoht ei puutu asjasse. Kui hakata maainimestele erandeid looma, siis hakkaks üks skeemitamine peale, kui see summa on arvestatav, siis ma regaks loomulikult ka ennast maale tagasi, või auto esivanema nimele.